Romanya umudu Karadeniz'de battı: 15 ölü

Kocaeli'nin Kefken açıklarında batan kaçak göçmen teknesinde 15 kişinin hayatını kaybettiği, 40 göçmenin kurtarıldığı, 20'ye yakın kişinin ise hala arandığı açıklandı.

Romanya umudu Karadenizde battı: 15 ölü
22 Eylül 2017 Cuma 15:40 tarihinde eklendi.
GENELKURMAY AÇIKLAMASI
 
 
 
 
Genelkurmay Başkanlığı tarafından olayla ilgili yapılan açıklama şöyle:
 
"22 Eylül 2017 tarihinde saat 01:35’te Kefken/Kocaeli’nin 64 deniz mili kuzeyinde içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir balıkçı teknesinin yardım talebinde bulunması üzerine; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Sahil Güvenlik Komutanlığı ile koordineli olarak arama kurtarma harekatı başlatılmıştır. Arama kurtarma faaliyetine TCG Kilimli (Olay yeri koordinatörü) ve TCG Tuzla karakol gemileri ile 1 deniz karakol uçağı ve 2 Sikorsky SH-70 deniz helikopteri katılmaktadır. Bölgede kurtarılan pek çok kazazeden biri olan yaralı kız çocuğu ileri tıbbi müdahale maksadıyla helikopter tarafından bölgeden tahliye edilerek Kocaeli Cengiz Topel Hava Üssü’ne intikal ettirilmiş ve en yakın sağlık kuruluşuna sevk edilmiştir."
 
HAMİLE KADIN DÜŞÜK YAPTI
 
Sahil Güvenlik botu tarafından kıyıya çıkartılan bir kadın göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda yapılan sağlık kontrolünde doğuma yakın olduğu anlaşılınca helikopterle Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak yapılan kontrolde kadının düşük yaptığı belirlendi. Tedavi altına alınan kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Ayrıca 7 yaralı da ambulanslarla Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisinde tedavi altına alındı.
 
ÖLÜ SAYISI 5'E YÜKSELDİ
 
Sahile çıkarılan 5 kişinin cesedi Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda tabutlara konularak cenaze araçlarıyla Kandıra Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Ayrıca 1'i çocuk 6 kişi de ambulanslarla sevk edildiği Kandıra Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
 
TEKNEDE 70'E YAKIN KAÇAK VAR, ÇOĞU IRAKLI
 
Kaçakların ağırlıklı olarak Irak uyruklu olduğunu söyleyen Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, "Kaza uluslararası sularda oldu. Teknede 70'e yakın göçmen olduğu söyleniyor. Hastanemize 6 yaralı göçmen geldi. Diğer yaralıları diğer hastanelere gönderdik. Hastanemizde 5 göçmen cesedi var. Yaklaşık 100 kilometre ileride oldu. Ağırlık olarak Irak uyruklular" dedi.
 
ROMANYA'YA GİTMEYE ÇALIŞIYORLARDI
 
İddiaya göre Irak'ta yapılacak referandum nedeniyle savaş çıkacağı korkusuyla ülkelerinden kaçtıkları öğrenilen kaçakların Zonguldak'tan tekneye binerek, Romanya'ya gitmeye çalıştıkları belirtildi.

DHA