Ronaldinho yuvaya döndü

Transferi yılan hikayesine dönen Ronaldinho'da mutlu sona ulaşan takım Flamengo oldu.

Ronaldinho yuvaya döndü
11 Ocak 2011 Salı 10:37 tarihinde eklendi.

 

Flamengo kulübü Ronaldinho ile üç buçuk yıllık sözleşme imzaladığını resmi internet sitesinden duyurdu ve futbolcunun takım formasıyla resmini yayımladı.
 
Ronaldinho'nun eski kulübü Milan'a bu transfer için 3 milyon avro ödenecek. 30 yaşındaki oyuncu haftada 130,000 avro kazanacak ve bu ücretin bir kısmı Traffic ile Olympikus isimli yatırımcılar tarafından karşılanacak.
 
Flamengo Başkanı Patricia Amorim, pazarlıklar sırasında zorlu engelleri aştıklarını ve transferi duyurmaktan çok memnun olduklarını açıkladı.
 
Basın toplantısında konuşan Başkan Amorim, "Sadece bir futbolcu transfer etmedik, diğer bütün oyuncuları daha iyiye taşıyacak bir rekabet de getirdik. Pazarlıklar sırasında gösterdikleri sağduyu ve akıl için bütün yöneticilere teşekkür ediyorum. Başkanlığım döneminde hedeflediğim şey de buydu," dedi.
 
Efsane futbolcu Pele'nin bile Ronaldinho'yu topa tutması hakkında değerlendirmesini açıklayan Başkan Amorim, "Bu konuda pek çok kişi eleştirildi, ama biz sinyalleri doğru algıladık. Ronaldinho bu transfere Milan'ın karar vereceğini söyledi, biz de Milan'a gittik. Diğer kulüplerle koşullarda anlaşamadığının ipuçları vardı," şeklinde konuştu.
 
FIFA Yılın Dünya Futbolcusu ödülü sahibi Ronaldinho'nun Perşembe günü basına resmen tanıtılması bekleniyor.
 
(Goal.com)