Ronaldo ile 4x4’lük gol

Ronaldo’nun Juventus’a transferi otomotiv dünyasında da dengeleri değiştirecek. Juventus’un sahibi olan Fiat Chrysler Automobiles, Jeep sponsorluğu ile yeni müşteriler kazanacak. Efsane 4x4 markası böylece 3.3 milyonluk satış hedefine daha kolay ulaşacak. Analistler, “Altın golü Jeep atacak” yorumu yaptı

Ronaldo ile 4x4lük gol
16 Temmuz 2018 Pazartesi 08:26 tarihinde eklendi, 1.301 kez okundu.
Dünyanın en büyük futbol yıldızlarından Cristiano Ronaldo’nun Real Madrid’den İtalya’nın Juventus takımına geçmesiyle yılın transferi gerçekleşmiş oldu. 100 milyon euro bonservis bedeliyle Juventus’a transfer olan süper star, İtalyan kulübünden 4 yıl için 120 milyon euro kazanacak. Juventus’un kasasından bonservis, ücret ve vergilerle 340 milyon euro çıkacak.
 
Ronaldo’nun alacağı ücret dudakları uçuklatırken, bu dev transferde altın golü efsane 4x4 markası Jeep atacak. Neden mi?
 
Satışlar ikiye katlanır
 
Fiat, Ferrari, Maserati, Alfa Romeo, Lancia, Chrysler, Dodge, RAM ve Jeep markalarını bünyesinde barındıran Fiat Chrysler Automobiles’in (FCA) çoğunluk hissedarı olan ünlü Agnelli Ailesi, Ronaldo’nun yeni kulübü Juventus’un da yüzde 64 hissesine sahip. Önümüzdeki 4 yıl boyunca Ronaldo, Juventus formasıyla sahada ‘Jeep’ logosuyla ter dökecek. 
 
Juventus’un göğüs sponsoru olan Jeep markası, süper yıldız sayesinde büyük reklam yapacak, çok daha geniş kitlelere ulaşabilecek. Bloomberg’in haberine göre marka danışmanlık ajansı Strategic Vision’dan Chris Chaney, Jeep’in Ronaldo ile yeni ve farklı müşteriler kazanacağını belirtti. FCA CEO’su Sergio Marchionne’nin Jeep satışlarının 2022’de ikiye katlanarak 3.3 milyon adede çıkmasını planladığını hatırlatan analist Chaney, Cristiano Ronaldo fanlarının bu hedefe önemli katkı sağlayacağını kaydetti. FCA’in mücevheri olarak görülen Jeep’in bu yıl satışlarını 1.9 milyon adede çıkarması bekleniyor. Bu da 5 yıl önce 730 bin adet olan satışların ikiye katlanması anlamına geliyor.
 
ABD’li reklam, pazarlama ve marka devi Apex Marketing Group Başkanı Eric Smallwood, Portekizli futbolcunun İtalyan kulübüne transferini farklı bir boyuta taşıdı. Smallwood’a göre, Ronaldo Juventus’u Şampiyonlar Ligi’nde finale taşırsa 1 yılda 58.3 milyon dolarlık medya yansıması sağlayacak. Görünen o ki Juventus’a göğüs reklamı için yılda 20 milyon dolar ödeyen Jeep, Cristiano Ronaldo ile bu parayı kat be kat çıkaracak.
 
Jeep’in takipçi sayısı artacak
 
CrIstIano Ronaldo, sosyal medyada da Jeep’e katkı sağlayacak. Ünlü futbolcunun 74.5 milyon Twitter takipçisi var. Twitter’da Juventus’u 6 milyon fan takip ederken, Jeep’te bu sayı 1 milyonun altında kalıyor. Futbolun dışında yaşam tarzı, sevgilileri ve ünlü markaların reklamlarıyla öne çıkan Ronaldo’yu Instagram’da da 134 milyon kişi izlerken, Juventus’ta bu rakam 10 milyonda kalıyor.
 
Elektrikli SUV 2022’de geliyor
 
FIat Chrysler Automobiles (FCA) CEO’su Sergio Marchionne, Haziran ayı başında grubun 5 yıllık stratejik planını açıkladı. Buna göre Jeep kademeli olarak dizel motorlu modellerin üretimine son verecek. Marka 2022’ye kadar 4 elektrikli ve 10 hibrit modeli piyasaya sürecek. Jeep’in en büyük sürprizleri Amerika pazarı için efsaneler Wagoneer ile Grand Wagoneer’in geri dönecek olması. Wagoneer, yeni dönemde Jeep’in premium SUV’u olacak. Jeep, 2022’de tüm dünyada satılan her 12 araçtan birinin SUV olacağını öngörüyor. Bu doğrultuda şirketin hedefi de 3.3 milyon adetlik satışa ulaşmak. Şu an satılan her 17 araçtan birinin SUV olduğunu hatırlatalım.