Rooney de 'isyan' etti

İngiliz futbolcu Wayne Rooney, ülkesinde çıkan ayaklanmanın bir an önce durmasını istiyor.

Rooney de isyan etti
09 Ağustos 2011 Salı 12:51 tarihinde eklendi, 1.078 kez okundu.

 

İngiltere, geçtiğimiz Cumartesi polisin orantısız güç kullanmasıyla başlayan ve halkın protestolarına neden olan olaylarla sarsılıyor.  

Perşembe günü dört çocuk babası 29 yaşındaki Mark Duggan'ın polis tarafından yol ortasında sorgusuz sualsiz öldürülmesi ve bu konuyla ilgili hiçbir açıklama ve ceza uygulamasının olmamasının ardından ülkede başlayan eylemler git gide büyüyor. 
 
Olayların durmak bilmediği İngiltere'de, kuzey Londra'dan gelen çatışma, yangın ve tutuklama haberleri bitmek bilmiyor. Semtten semte sıçrayan ayaklanmalarda şimdiye kadar kimse hayatını kaybetmezken 334 kişinin gözaltına alındığı, 69 kişinin tutuklandığı açıklandı. Onlarca yaralı ve hasara uğramış birçok bina var. Şehrin birçok yerinde yolcu otobüsleri, mağazalar, polis araçları ateşe veriliyor.
 
İngiliz futboluna da sıçrayan ve İngiltere'de oynanacak İngiltere-Hollanda maçının iptaline neden olan olaylara İngiliz futbolcu Rooney de duyarsız kalamadı ve Twitter hesabından İngiliz isyancılara seslendi. Rooney tweet'inde isyanın artık bir an önce durmasını isterken şunları söyledi:
 
"Bu isyan tam bir çılgınlık. İnsanlar neden kendi ülkelerine böyle bir şey yapar. Bu durum ülkem için utanç verici. Lütfen artık durun!" dedi.