Rowling'in gizli kitabı ortaya çıktı

Harry Potter serisinin dünyaca ünlü yazarı J.K. Rowling'in, takma isim kullanarak yeni bir roman yazdığı ortaya çıktı. Rowling'in gizli kitabını İngiliz basını açığa çıkardı.

Rowlingin gizli kitabı ortaya çıktı
14 Temmuz 2013 Pazar 16:12 tarihinde eklendi.
Romanlarıyla dünyaca ünlü karakterler kurgulayan yazar J.K. Rowling'in bu kez kendisi için bir karakter kurguladı.
 
Rowling, kendini Robert Galbraith adında evli ve iki çocuk babası, emekli bir gizli dedektif olarak tanıttı ve bu isimle roman yayımladı.
 
'The Cuckoo's Calling' isimli polisiye türündeki roman, İngiltere'de yılın en iyi ilk romanları arasında gösterildi ve büyük övgü topladı.
 
GAZETENİN ŞÜPHESİNİ ÇEKTİ
Romanın daha önce hiç kitap yazmamış bir yazar için bu derece iyi olması, İngiliz Sunday Times gazetesinin de şüphesini çekti.
 
Roman ve yazarla ilgili bir araştırma yapan gazete, ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı.
 
Kitabın asıl yazarı daha önce adı hiç duyulmamış Robert Galbraith değil, Harry Potter serisiyle dünyaca ün kazanan JK Rowling idi.
 
ROWLING'DEN TEŞEKKÜR
Konuyla ilgili açıklama yapan Rowling, bu sırrı biraz daha saklamak istediğini zira başka bir isimle yazmanın kendisini özgürleştirdiğini söyledi.
 
Kimliğini bilmeksizin romanı yayımlayan yayımcıya ve okuyucuya da teşekkür eden Rowling, ''Abartılı reklam ya da beklenti olmaksızın yazmak harika, farklı bir isim altında romanla ilgili geri dönüş almak büyük zevk'' dedi.
 
Şu ana kadar 1,500 kopya satan kitap, olayın ortaya çıkmasıyla birlikte İngiltere'de en çok satanlar listesine girdi.
 
Rowling'in olaylı kitabın 2'ncisini de yazdığı belirtildi. Kitap İngiltere'de gelecek yıl basılacak.

NTV