RTE markalı içkinin patenti Erdoğan’da

Başbakan, ‘RTE’ markalı alkollü içkiler, sigara, çay ve kahve dahil her türlü ürün ve hizmeti kendi adına tescil ettirmek için Patent Enstitüsü’ne başvurdu.

RTE markalı içkinin patenti Erdoğanda
21 Ocak 2011 Cuma 08:42 tarihinde eklendi, 3.285 kez okundu.

 

Başbakan Erdoğan’ın geçen yıl isminin baş harflerinden oluşan “RTE markasını almak için yaptığı başvurunun ardından, yeni bir başvuru yaparak 27 Aralık’ta “RTE” markalı alkollü içkiler ve sigarayı da kapsayacak şekilde, tüm ürün ve hizmet sınıflarında kendi adına tescil hakkı elde ettiği ortaya çıktı. Başbakan’ın hakkını aldığı marka, sert geometrik hatlarla, siyah zemin üzerine beyaz RTE harflerinden oluşuyor. Erdoğan’ın önceki başvurusu sadece dergi - kitap yayımı ve televizyon yapım hizmetlerinde kullanılabilecekken, yeni hak talebiyle RTE markasının kullanım alanında yok yok. Patent kararı, tam 854 üründe RTE markasının kullanım hakkını Başbakan Erdoğan’a veriyor.
 
Rakı, bira, şarap...
 
Erdoğan’ın talep ettiği yeni tescil hakkıyla “RTE” markalı rakı ve bira gibi alkollü içkileri, sigara ve tütünü, kahve ve kakaoyu ve benzeri tüm ürünleri sadece Başbakan Erdoğan üretebilecek. Buna göre “RTE” markalı rakı ve bira, çay ve kahve dahil tüm içecekleri sadece Başbakan Erdoğan ya da onun izin verdiği kimseler üretebilecek. Başbakan’ın yeni hak talebiyle “RTE” markalı boya, vernik, halı, kilim, dantel, şekerleme, gibi tüm ürünler, huzurevi ve kreş gibi hizmet mekanları sadece Başbakan’ın hakkı olacak.
 
Yılbaşı ağaçları....
 
Başbakan’ın marka tescil başvurusu, RTE markası, akvaryum kumundan, yılbaşı ağaçlarına, parti süslerinden, çıngıraklara ve mevzuattaki ifadesiyle ‘diskotek süsleri’ne kadar tüm malları kapsıyor. Ayrıca RTE markasıyla kumaştan yapılma rütbe işaretleri, kap-kacak, fare kapanları, haşerat tuzakları, sinek yakalayıcılar, ateşli, havalı ve yaylı silahlar üretme hakkı da Erdoğan’a ait olacak. O ya da onun izin verdikleri dışında hiçkimse, hiçbir ürün ve hizmeti, bu markayla üretemeyecek.
 
Sanat eserleri de...
 
“RTE” markasıyla “sanat eseri orjinallik onayı” belgesi verme hizmetini de sadece Başbakan verebilecek. Son dönemde Kars’taki heykel konusunda “ucube” tartışmasının ardından Başbakan’ın RTE markasıyla ilgili hak talep ettiği hizmet grupları içinde “sanat eseri belgesi”nin de yeralması dikkat çekici bulundu.
 
‘Recep Tayyip Erdoğan’
 
Başbakan, isminin açık yazılışıyla oluşturduğu “Recep Tayyip Erdoğan” markasının da haklarını 2 gün önce aldı. Türk Patent Enstitüsü’nün 18 Ocak 2011 tarihli kararıyla Başbakan, “Recep Tayyip Erdoğan” ismini marka olarak tescil ettirdi. Başbakan, “Recep Tayyip Erdoğan” markasıyla TV, Gazete ve ajans kurabilecek.
 
‘Velev ki’ çorap oldu...
 
Kurum kayıtları Erdoğan’ın türban konusunda yaptığı bir değerlendirme sırasında kullandığı “velev ki” sözünün marka hakkı için yapılan başvuruyu da ortaya koydu. Abdullah Tikici ismiyle yapılan başvuruyu uygun bulan kurumun 20 Eylül 2010’da tescilin ilanına karar verdiği görüldü. Tikici bu hakla, “Velev ki” markasını iç çamaşırı, dış giysi, çorap ve şapka üretiminde kullanma hakkını aldı. 

Vatan Gazetesi