RTE plakalı Serçe’ye 500 bin TL istiyor

Piyasa değeri bin 500 ile 2 bin TL arasında olan 1988 model Serçe model araç, önünde takılı olan plaka nedeniyle çok sayıda kişinin ilgisini çekiyor

RTE plakalı Serçeye 500 bin TL istiyor
16 Temmuz 2014 Çarşamba 14:30 tarihinde eklendi, 3.404 kez okundu.

Piyasa değeri bin 500 ile 2 bin TL arasında olan 1988 model Serçe model araç, önünde takılı olan plaka nedeniyle çok sayıda kişinin ilgisini çekiyor. Plakasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın baş harfleri ve memleketi olan Rize’nin il kodu bulunan 06 RTE 53 plakalı araç için 100 bin TL nakit para, daire teklif edenler bile var. Kendisinin Erdoğan hayranı olduğunu söyleyen galerici Polat Örsçelik, gelen yoğun talepler karşısında aracı satılığa çıkardığını ve 500 bin TL değer biçtiğini söyledi.

İnternet üzerinden satışa çıkartılan 1988 model Serçe, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın isminin baş harflerini ve memleketi Rize'nin plaka numarasını taşıdığı için birçok teklif aldı. Aracın sahibi Ankara Etlik’te galericilik yapan 36 yaşındaki Polat Örsçelik de Başbakan Erdoğan'a hayran olduğu için plakasından dolayı arabayı almaya karar verdiğini söyledi.




Arabanın değerinin ortalama bin 500 ile 2 bin lira arasında olduğunu belirten Polat Örsçelik, aracın çalışır durumda olsa da aracın trafikte kullanılamayacağını ancak plakasının anlamının büyük olduğunu ifade etti. Örsçelik, gelen yoğun talep üzerine aracı satılığa çıkardığını kaydetti. Galeri sahibi Örsçelik, işi gereği araç takibi yaptığı sırada plakayı gördüğünü ve uzun pazarlık sonucu aracı aldığını ifade etti. Örsçelik, "Önce gözlerime inanamadım. Hemen aradım araç sahibini, ‘Ne istiyorsunuz arabaya’ dedi. Kendisi, ’75 bin TL istiyorum.’ dedi. Pazarlık yaptık ve çok uygun fiyata aldım. Tayyip Erdoğan’a da çok aşırı sempatim vardı. Araba satılsa da satılmasa da, ilk başta ticari bir amacım yoktu. Sonra uygun teklifler geldi. 100 bin TL verenler, daire teklif edenler oldu. Ben de bunun üzerine 500 bin TL fiyat biçtim arabaya. Özel araba olarak kullanmak isteyen varsa satılığa çıkardım." ifadelerini kullandı.

Kendisinin aracı plakası hatırına aldığını belirten Örsçelik, "Ben bu arabaya bin lira bile vermem. Her tarafı dökülüyor. Plakası hatrına ben bu aracı aldım. Değerinden kat kat fazla verdim aldım. Şu anda da 500 bin TL istiyorum." diye konuştu.


CİHAN