RTÜK affetmedi

Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil, programına katılan iri göğüslü bir yarışmacıyı esprileri ile sıkıştırınca, ‘’Sözel ve mimikli cinsel istismar yapıyor’’ denilerek 36 bin lira para cezası verildi.

RTÜK affetmedi
23 Mart 2013 Cumartesi 10:05 tarihinde eklendi, 1.326 kez okundu.

 

RTÜK toplantısında TV 8’de yayınlanan ‘’Aşka Gel’’ adlı program ele alındı. Kız ve erkeklerin, birbirlerine sorular yöneltip uygun eş aradığı programın Şubat ayı içindeki bölümlerinden birinde, Ecem isimli bir yarışmacı da yer aldı.
 
Sunucu Mehmet Ali Erbil, iri göğüsleriyle dikkat çeken Ecem’in göğüslerini gözleriyle işaret edip ‘’ Çocuklar, büyümek için süt için. Ecem, gel bu gecem. Nereden şey yapsam, başlasam acaba. Bismillahirrahmanirrahim’’ dedi.. Danstan sonra da ‘’Başarılı, üstelik ağırlıklarla dans etti. Ama göğüs farkıyla kaybetti’’ esprisi yaptı. Erbil, erkek yarışmacılar için de ’Hepsi okunmuştur. Ama sünnetleri yok, onu ben yapacağım" dedi.
 
KIRMIZI İÇ ÇAMAŞIRI
 
RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi, bu konudaki raporunda ‘’Çiftlerin sordukları sorular ile de, sınırlar zorlanmıştır. Bir yarışmacının, kırmızı iç çamaşarı giyip giymeyeceği sorusuna diğer yarışmacı, ‘Kırmızı da olur, hiçbir şey olmasa da.. Ambalajı değil içindeki önemli’ diyerek, mahrem konuların da konuşulduğu, espri yollu göndermeler yapılmıştır’’ denildi.
 
Raporda ‘’ Genç kızlar dekolte elbise, etek, giymişlerse, daha çok beğenilmekte, dekolte ve kısa giyinen kızlara yakın çekim yapılmaktadır. Cinsel istismarın hafif şekli, sözel ya da mimik ve beden diliyle mesajlar iletilmesidir. Programda bunun espri yollu ve sıklıkla yapıldığı görülmüştür’’ yorumlarına da yer verildi.
 
RTÜK üyeleri de programda ‘’Kadın bedenine özellikle vurgu yapılarak, kadını istismar eden bir yayıncılık sergilendiği’’ görüşü ile TV 8’e 36 bin lira para cezası verdi.