RTÜK Başkanı, Zahid Akman'a sahip çıktı

RTÜK Başkanı Dursun, Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturmada tutuklanan eski başkan Zahid Akman'ın haksızlığa uğradığını düşündüğünü söyledi.

RTÜK Başkanı, Zahid Akmana sahip çıktı
15 Temmuz 2011 Cuma 13:03 tarihinde eklendi.

 

Dursun, 17 Temmuz 2009-2011 başkanlık dönemine ilişkin genel değerlendirmede bulunduğu basın toplantısında, RTÜK'ün 9 üyeden oluştuğunu, bu üyelerin parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerin üye sayıları oranında partilere ayrılan kontenjanlar doğrultusunda seçildiğini söyledi.
 
Bugün itibariyle Üst Kurul'un 3 üyesinin görevinin sona erdiğini, bu kişilerin yerine 2 ay önceden seçim yapılması gerektiğini ancak seçim dönemi nedeniyle sonrasına kaldığını ifade eden Dursun, “Sonuç olarak yeni oluşan Meclisteki üye yapısı dikkate alınarak, boşalan 3 üyeliğin yeniden siyasi partilere dağılımında şöyle bir yapı ortaya çıktı. Bu 3 üyenin bir üyesi Ak Parti, bir üyesi CHP, bir üyesi de BDP kontenjanına düştü” diye konuştu.
 
Ak Parti ve CHP'ye isabet eden kontenjanın doldurulması, BDP'ye isabet eden kontenjanın yeminin ardından doldurulması ilkesinin benimsendiğini anlatan Dursun, bu çerçevede önceki gün Ak Parti ve CHP'ye isabet eden kontenjan doğrultusunda önerilen yeni üyelerin seçildiğini belirtti.
 
'ZAHİD AKMAN'A HAKSIZLIK YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM'
 
Ayrıca bir gelişmenin daha yaşandığını ifade eden Dursun, şöyle devam etti:
“Değerli eski başkanlarımızdan ve üyelerimizden, değerli kardeşimiz, mesai arkadaşımız Zahid Bey bir dava nedeniyle önce gözetim altına alınmıştı arkasından mahkeme tutuklama kararı vermişti. O sebeple Sayın Akman, tutukluluk, üyeliğin düşmesini gerektirmediği halde, hükümlü olsaydı o farklı bir düzenlemeydi. Ama Sayın Akman buradaki çalışmaları sanıyorum kolaylaştırmak, bir sıkıntı yaşanmasına engel olmak için istifaen ayrıldı. İstifaen ayrılması üzerine onun yerine de bir seçim yapılması gerekti. Meclis bu çerçevede de Zahid Bey'in bıraktığı süreyi tamamlamak için bir seçim yaptı. Değerli arkadaşlarımıza öncelikle, Zahid Bey arkadaşımızın, eski başkanımızın, bir an önce bu yargılama sürecinin neticelenmesini ve özgürlüğüne kavuşmasını temenni ediyoruz, arzuluyoruz. Bir haksızlığın olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple yargılama sürecinin bir an önce olumlu neticelenmesi en büyük arzumuzdur.”
 
Mevcut üyelerden Korkmaz Alemdar'ın CHP kontenjanından, vefat eden Mehmet Dadak'ın bıraktığı süreyi tamamlamak için seçildiğini hatırlatan Dursun, görevi sona eren Alemdar'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
 
Dursun, “BDP'nin kontenjanına sahip bir üye seçilmediğinden ve Meclis tatile gireceğinden herhalde Ekim ayına kadar RTÜK tarihinde ilk kez 9 üyeli olmasına rağmen 8 üyeyle çalışmalarına devam edecektir. 8 üyeyle çalışmaların devam etmesi mümkün. Ekim ayında inşallah BDP'nin kontenjanından arkadaşımız seçilir ve böylece RTÜK çalışmalarını sürdürür” diye konuştu.