RTÜK bu soruları affetmedi

Evlilik programına katılan kişiye, ‘’Farklı cinsel tercihiniz var mı ?’’ diye sorulunca, TNT TV’ye 45 bin lira ceza verildi.

RTÜK bu soruları affetmedi
30 Mart 2012 Cuma 08:31 tarihinde eklendi, 1.724 kez okundu.

 

Evlilik programına katılan bir kişiye, ‘’Farklı cinsel tercihiniz var mı ? Daha önce cinsel ilişkide bulundunuz mu? ’’ biçiminde sorular sorulunca, TNT TV’ye 45 bin lira ceza verildi. 
 
Edindinilen bilgiye göre RTÜK’ün son toplantısında, TNT TV’de yayınlanan ‘’İzdivaç’’ adlı program ele alındı. İnceleme ve Değerlendirme Dairesinin raporunda ‘’ Bu programda, 35 yaşındaki Ümit Bey, kendisinden 5 yaş büyük olan Işın Hanım'a talip olmuştur’’ denildi ve konu şöyle özetlendi:
 
‘’Stüdyodaki izleyiciler Ümit Bey'e, daha önce kız arkadaşı olup olmadığını, cinsel birliktelik yaşayıp yaşamadığını, farklı bir cinsel eğilimi olup olmadığını sorgulayacak derecede ileri gitmişlerdir. Ümit Bey'in herhangi bir cinsel deneyiminin olmadığı da deşifre edilmiştir. Hayatını birleştirmeyi düşünen insanların bu bilgilerinin, mahremiyet sınırları içinde kalması gerektiği düşünülmektedir. Yayının gelişme çağında olan gençler ve çocukların ekran başında olabilecekleri bir zaman diliminde yapıldığı da görülmüştür.”
RTÜK üyeleri de bu yayının yasada yer alan ‘’Özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırılık taşıdığı’’ kararına vardılar. TNT TV’ye, bir aylık reklam gelirinin yüzde biri oranında, 45 bin 412 lira para cezası verildi.
 
Gazeteport