RTÜK o diziyi affetmedi

RTÜK evli bir kadınla yaşanılan ilişkinin "daha büyük zevk" olduğunun işlendiği diziye ceza verdi

RTÜK o diziyi affetmedi
12 Ocak 2012 Perşembe 10:27 tarihinde eklendi.

 

Evli kadınlarla ilişkiyi özendiren sahne ve diyalogların geçtiği ‘Bir Günah Gibi’ adlı dizi filme ‘uyarı’ cezası verildi.
 
RTÜK, atv’de yayınlanan ‘Bir Günah Gibi’ adlı dizide, günah kavramına atıf yapılarak evli olan bir kadınla yaşanan ilişkinin daha heyecan verici olduğunun anlatılmasına ceza verilmesini kararlaştırdı. Dizideki ‘Enver’ karakterinin, daha önce evli olan bir kadınla yaşadığı ilişkiden ‘daha büyük zevk aldığının’, Enver’in de evlenecek olmasının kadının da bu ilişkiden zevk almaktan mutluluk duyacağı temasının işlendiği belirtildi.
 
Star'ın haberine göre: RTÜK 1’inci Hukuk Müşaviri Arslan Narin tarafından hazırlanan raporda, söz konusu sahnelerin ailecek seyredilen saatlerde yayınlandığı ve bu sahnelerin aile içi ilişkileri doğrudan hedef aldığı ifade edildi. Hukuk Müşavirliği, yayıncı kuruluşun bu dizi ile RTÜK’ün “Yayınlar, toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz” ilkesi ile “Radyo ve TV yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar, bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz” hükümlerini ihlal ettiği belirtildi. Yayıncı kuruluş için idari para cezası talep edildi, ancak RTÜK üyeleri Hülya Alp ve Süleyman Demirkan’ın muhalefet şerhi koyması sebebiyle ‘uyarı’ cezası verildi.