RTÜK'ten Cavcav cezası!

Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, bitkisel ürün reklamı yaptı, 35 bin lira para cezası geldi.

RTÜKten Cavcav cezası!
08 Ağustos 2013 Perşembe 09:28 tarihinde eklendi.
Spor kamuoyunun yakınan tanıdığı bir isim olan ve 35 yıldır Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanlığı yapan İlhan Cavcav’ın bitkisel ürün reklamı, bir TV kanalına 35 bin lira para cezası getirdi. 
 
Gazeteport’un edindiği bilgiye göre İlhan Cavcav, Kanal T’de üç gün süreyle yayınlanan bir programda yer aldı ve 10 yıldır şeker ve tansiyon hastası olduğunu, bu hastalıklardan Dr. Mustafa Eraslan'ın bitkisel ürünleriyle kurtulduğunu söyledi. Cavcav ‘’Devlet büyükleri ve tıp alemi Dr. Eraslan'ı dikkate almalı’’ dedi.
 
RTÜK İzleme Dairesi raporunda ‘’ Programda, sözlerine itibar edilecek bir isme yer verilmiştir, etkisi daha fazla olacaktır. Bu yayın, izleyicileri tıbbi tedaviden uzaklaştıracak, bitkilerle tedaviye yönlendirecek ve toplum sağlığını olumsuz etkileyecektir’’ denildi. 
 
Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü de, aynı yönde görüş bildirdi. RTÜK de Kanal T’ye, “Yanıltıcı ve tüketicinin çıkarlarına zarar verme’’ gerekçesiyle, üç yayın için 11 bin 886 liradan toplam 35 bin 658 lira para cezası verdi.