Ruhani'den Gezi değerlendirmesi

İran’ın yeni cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde Türkiye’deki protesto olayları da gündeme geldi.

Ruhaniden Gezi değerlendirmesi
25 Haziran 2013 Salı 12:23 tarihinde eklendi.
İran medyasının haberine göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran’daki 14 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı olarak seçilen Hasan Ruhani’yi telefonla arayarak Ruhani’nin kuracağı yeni hükümet için başarılar diledi.
 
Pazartesi akşamı yapılan görüşmede, Hasan Ruhani’nin cumhurbaşkanı seçilmesini kutlayan Abdullah Gül, Ankara - Tahran arasındaki ikili ilişkilerin daha da genişletilmesi çağrısında bulundu.
 
Kutlama mesajı ve telefon görüşmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e teşekkürlerini sunan Hasan Ruhani, Türkiye’deki olayların son bulmasını temenni etti.

Yabancıların “Türkiye’nin iç işlerine” müdahalede bulunmasını “kabul edilemez” olarak değerlendiren Hasan Ruhani, Türkiye hükümetinin tedbir ve sağduyusuyla olayların çözülmesini umut ettiğini söyledi.
 
Bölge meselelerinin de konuşulduğu görüşmede, Hasan Ruhani, ikili işbirliği ve ilişkilerin derinleşmesinin bölge sorunlarının çözümü ve istikrarın tekrardan bölgeye geri gelmesi için çok etkili olacağını kaydetti.