Ruhani'den internet açılımı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yeni nesle dünyanın kapılarını kapatamayacaklarını söyledi.

Ruhaniden internet açılımı
01 Eylül 2014 Pazartesi 13:14 tarihinde eklendi.
 
Kudüs Günü etkinlikleri çerçevesinde başkent Tahran’da düzenlenen bir etkinliğe katılan Hasan Ruhani, artık internetin engellendiği dönemlerin mazide kaldığını dile getirdi.
 
Gençleri internetteki tehlikelerden korumanın gerekli olduğunu vurgulayan Ruhani, ama internete ulaşımın engellenmesinin söz konusu olamayacağını ifade etti. İran Cumhurbaşkanı, “Modern dünyada interneti yok saymak abestir.” dedi.
 
İnternet olmadan entelektüel bir nesli yetiştirmenin imkansız olduğunu vurgulayan Hasan Ruhani’nin konuşması devlet televizyonundan da canlı yayınlandı.
 
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, daha önce de “Artık hoparlörlerle tek yönlü mesajların verildiği despotluk dönemi bitti.” demiş ve iletişim bakanlığından internet hızını artırmasını istemişti.
 
Bu sözleri sebebiyle isim vermeden cumhurbaşkanını eleştiren İran Adalet Sistemi Başkanı Ayetullah Sadık Larcani, Ruhani’yi ‘internet zehrinin farkında olmamakla’ suçlamıştı.
 
İran’da ruhani lider Ayetullah Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Ruhani’nin de kullandığı Twitter ile Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerine normal yollarla erişilemiyor. Bilgisayarlardaki proxy ayarlarını değiştiren 4 milyon İranlı ise Facebook kullanmaya devam ediyor.