Ruhsatı verilen inşaat yıktırıldı

Edirne Belediyesi tarafından yeşil alan içerisinde yapılmasına ruhsat verilen inşaat mahkeme kararıyla yıkıldı.

Ruhsatı verilen inşaat yıktırıldı
15 Mart 2013 Cuma 18:16 tarihinde eklendi.

 

 
Belediye, geçen yıl 1. Murat Mahallesi, Güngör Mazlum Caddesi ve İbrahim Ay Caddeleri arasında bulunan çamlık alana lokal yapılması için ruhsat verdi.
 
Yap-İşlet-Devret modeliyle yapımına başlanan lokal Sarayiçi İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ne tahsis edildi.
 
İnşaat izni alan dernek alandaki bazı çamları keserek yaklaşık 6 metre yüksekliğinde 2 katlı bina inşaatına başladı.
 
İnşaatın başlaması üzerine Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği adına Avukat Bülent Kaçar, 12 Haziran 2012 tarihinde Edirne İdare Mahkemesi’ne başvurdu.
 
Alanda imar planı hükümlerine göre tek katlı, en fazla 3.50 metre yükseklikte, sökülüp, taşınabilir bir yapı olması gerektiğini savunan Kaçar, inşaat sırasında çam ağaçlarının kesilmesi, 2 katlı ve 5.82 metre yükseklikte yapılan binanın inşaat ruhsatının iptalini istedi.
 
Dosyayı görüşen Edirne İdare Mahkemesi, 28 Aralık 2012 günü verdiği kararla park alanında sadece sökülüp taşınabilir malzemeden olacak şekilde yapı yapılması kararını verdi.
 
Kararda “Park alanında sadece söküp taşınabilir malzemeden olacak şekilde yapılması gerektiği yönünde plan hükmü bulunmasına rağmen betonarme şeklinde yapı yapılması için verilen 12.06.2012 tarih ve 249 sayılı yapı ruhsatının imar planına, yapılaşma koşullarına, planlama esaslarına, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına uygun bulunmadığı sonucuna varılmıştır. Bu nedenle yapılan işlemin iptaline oybirliği ile karar verilmiştir.” denildi.
 
Mahkemenin yürütmeyi durdurma ve yapı ruhsatının iptal edilmesi kararının ardından Edirne Belediyesi ruhsat verdiği bir yapıyı kendi ekibiyle yıkmaya başladı.

CİHAN