Rum polisinden şoke eden cümle

İzmir'e dönen Pınar Karşıyakalı Burak, yaşadıklarını anlattı: "Maskeli, eli coplu insanlar kapıları tutmuşlar. Bir şekilde çok şükür buraya döndük. Rum polisi, 'Yarın kapımın önüne gelecekler ve neden sizi koruduğumu bana soracaklar, bunun hesabını vermek zorundayım' dedi."

Rum polisinden şoke eden cümle
22 Aralık 2010 Çarşamba 15:06 tarihinde eklendi, 1.833 kez okundu.

Rum Apoel taraftarlarının taşlı, sopalı saldırısına uğrayan, ses ve gaz bombasına hedef olan Pınar Karşıyakalı basketbolcular İzmir'e döndü. Pınar Karşıyakalı basketbolcuları karşılayanlar arasında Başmüzakereci Egemen Bağış ve bakan Faruk Özak da vardı.

 
Pınar Karşıyakalı Burak, NTV canlı yayınında yaşadıklarını anlattı:
 
"Bizim için çok şaşırtıcı oldu. Maçın başlama saatine kadar ve maç esnasında bir problem yoktu, gayet centilmence devam ediyordu. Ancak maçtan sonra çok organize olmuş şekilde taşlarla, paralarla saldırdılar. Sürekli çirkin ve küfürlü tezahürat vardı Türklere ve Atatürk'e karşı.
Haberin devamı ↓reklam
 
Zaten güvenlik veya polis koruması yoktu. Salondan çıkmamız saatlerimizi aldı, soyunma odasına da gidemedik çünkü maskeli eli coplu insanlar kapıları tutmuşlar. Bir şekilde çok şükür buraya döndük.
 
Can güvenliği sorunumuz oldu. Kıbrıs polisinin sorumluluğu alması gerekiyordu ancak böyle bir şey görmedik. Salona büyük kalıplar halinde taşlar sokulmuş. Rum polisin söylediğini ben direkt söyleyeyim: Bugün sizi burada koruyorum yarın ailemin, kapımın önüne gelecekler ve neden sizi koruduğumu bana soracaklar, bunun hesabını vermek zorundayım."
 
SALDIRI RUM BASININDA
Öte yandan, Rum medyası Apoel-Pınar Karşıyaka maçı sonrasında çıkan olaylara geniş yer verdi.
 
Haravgi gazetesi "Lefkoşa'daki Karşılaşmadan Sonra Olaylar" başlığını atarken, Politis "Apoel'e Hiçbir Getirisi Olmayan Galibiyet... EuroChallenge'den Başı Dik Ayrıldı" başlığını kullandı.
 
Rum polisinin müdahale ettiği ve herhangi bir yaralanma olmadan Apoelli fanatikleri engellediği belirtilen haberlerde, olayların salon dışına taştığı, taraftarlar ile Rum polisi arasında arbede yaşandığı vurgulandı.
 
Rum Polis Basın Sözcüsü Mihalis Katsunodos, fanatiklerin hiçbir neden yokken ve kışkırtma olmadan olay çıkarttığını söyledi. Katsunodos, "Türk takımının üyelerinden hiçbiri yaralanmadı. Türk takımı mensupları polis refakatinde, konakladıkları GSP tesislerine götürüldü. Yaklaşık 2 bin Apoel taraftarı karşılaşmanın sona ermesiyle birlikte Türk takımına öte-beri atmaya başladı" dedi.
 
Katsunodos şöyle devam etti:
 
"Bu arada başka Apoel taraftarları, soyunma odalarının bulunduğu doğu kapısını kırıp içeri girmeye çalıştı ancak polis tarafından engellenerek dışarıya çıkartıldılar. Daha sonra yaklaşık 500 taraftar polise taş atmaya başladı, düzenin sağlanması için göz yaşartıcı gaz kullanıldı. Olayların yatıştırılması için takviye kuvvet çağrıldı. Polislerin spor salonuna gelişleri sırasında iki devriye polisine ve araçlarına taş atıldı, polis araçları hasar gördü, bir bayan polis gözünden yaralandı. Olaylarla ilgili 15 yaşında üç kişi tutuklandı."
 
'KÖPEKLERE GÖSTERECEĞİZ'
"Turuncular" lakaplı Apoel'in taraftarlarının Pınar Karşıyaka maçından önce internet üzerinden organize olduğu ortaya çıktı.
 
Bazı internet sitelerinde, "Turuncu cehennemi sizi bekliyor", "Hep birlikte Yunan ruhunu köpeklere göstereceğiz", "Buradan canlı çıkış yok", "Yunanlıların kim olduğunu hatırlama vakti geldi" şeklinde ifadeler yer alırken, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi bayraklarının ön plana çıkarıldığı, Türk bayrağının ise yakıldığı bir görsel grafik yayınlandı.
 
2004 YILINDA DA BENZER OLAY YAŞANDI
İzmir takımlarından Tuborg, 2004 yılında FIBA Erkekler Avrupa Kupası Güney Konferansı play-off turunda Kıbrıs Rum Kesimi'nden Pizza Express Apollon Limassol takımı ile eşleşmişti. Tuborg, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde oynanan maçta Rum taraftarlar tarafından benzer olaylara maruz kalmıştı. İzmir ekibi, Pizza Express Apollon Limassol karşısında her iki maçı da kazanarak dörtlü finale yükselmişti.

NTV