Rumların altın cambazlığı

Ekonomik krizdeki Güney Kıbrıs'ta insanlar ekmek bulmakta zorlanırken, Rum Merkez Bankası’nın altın rezervlerinin 13,9 ton olduğu bildirildi.

Rumların altın cambazlığı
08 Nisan 2013 Pazartesi 12:24 tarihinde eklendi.

 

Rum Fileleftheros gazetesi, Rum kesimindeki ekonomik krizle alakalı olarak Rus basınında ilginç bir haber dolaştığını yazdı. Gazete, Rus televizyon kanalı “Russia 24”’ün, AB’nin neden Rum kesimine sert bir şekilde davrandığını açıklamaya çalışırken, Rum kesimine neden hiç müzakere olanağı verilmemesinin sebebini, Rum Merkez Bankasının sahip olduğu altınlarla ilişkilendirdiğini kaydetti.
 
Rus televizyon kanalının, mevduatların tıraşlanmasının veya emeklilik fonlarının taahhüt altına alınmasının, dikkatlerin, Rum kesiminin sahip olduğu altından uzaklaştırılması amacı taşıdığını öne sürdüğünü anlatan gazete, IMF tarafından ortaya konan resmi unsurlara dayanarak, Rum kesiminin, değeri 1 milyar doları aşan 13,9 ton altına sahip olduğunu belirtti.
 
Bu miktarın çok da büyük bir miktar olmadığına dikkati çeken gazete, ancak bu miktarın gerçek ve somut altından ibaret olduğunu vurguladı.
 
Şu an altına büyük bir talep bulunduğunu da kaydeden gazete, altının değerinin sürekli yükseldiğini ve aralarında Almanya, Rusya, ABD, Hindistan ve Hollanda gibi birçok ülkenin, “çılgınca” altın almakta olduğunu ekledi.

CİHAN