Rus gemisi karaya oturdu

Muğla’nın Marmaris İlçesi, Selimiye Köyü, Sığ Liman Koyu’nda Rusya bayraklı “Strannık” isimli kuru yuk gemisi karaya oturdu.

Rus gemisi karaya oturdu
16 Aralık 2013 Pazartesi 12:07 tarihinde eklendi.
Sahil güvenliğin arama yaptığı, üç gündür koyda yardım istemeden bekleyen gemide hehangi bir olumsuzluğa rastlanmazken, kaptanın makine arızası olduğunu parça beklediklerini söylediği öğrenildi.
 
Geçen cumartesi günü, Sığ Liman Koyu’nda karaya oturan kuru yük gemisini gören köylüler, durumu sahil güvenliğe bildirdi. Saat 20.00 sıralarında bölgeye giden Sahil Güvenlik ekipleri, Mısır’ın İskenderiye Limanı’ndan yola çıktığı belirlenen 36 metre uzunluğundaki Rusya bayraklı “Strannık” isimli gemide arama yaptı. Nereye gittiği ve ambarlarında ne taşıdığı konusunda açıklama yapılmayan kaptan ile birlikte dört mürettebatı bulunan gemideki aramada herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Cuma günü saat 03.00 sıralarında karaya oturduğu belirlenen geminin kaptanının makine arazası nedeniyle parça beklediklerini söylediği öğrenildi. Üç gündür koyda karaya oturmuş olarak bekleyen geminin kaptanının şu ana kadar yardım da istemediği bildirildi.
 
Sahil güvenliği arayıp, geminin karaya oturduğunu bildiren köylülerden balıkçı Mehmet Demirci (32), “Geçen hafta Hisarönü Körfezi ve Akdeniz açıklarında fırtına vardı. Bu tür durumlarda bu yöredeki koylara sığınan gemiler olur. Ancak, Sığ Koy’dan daha yakın koylar olmasına rağmen bu geminin buraya gelmesine anlam veremedim” dedi.

DHA