Rus ordusunda Türk devrimi

Rusya'da 2 ay önce göreve gelen Tuva Türklerinden Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ordudaki reform çalışmalarını sürdürüyor. Bu reformlardan biri de, Rus askerlerin, artık ayak sargıları "Portyanki" yerine çorap giyecek olmaları.

Rus ordusunda Türk devrimi
15 Ocak 2013 Salı 11:44 tarihinde eklendi.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rus ordusunda yolsuzlukları önlemek ve reform yapmak için yaklaşık 2 ay önce Savunma Bakanlığı görevine getirdiği Sergey Şoygu, Rus askerlerin ayak sargıları yerine çorap kullanmaları emrini verdi.
 
Rus askerleri, 17. yüzyılın sonundan bu yana bağcıkları olmayan, ağır ve uzun askeri botların vurmaması için kalın, dikdörtgen kumaş parçaları ile ayaklarını sarıyordu.
 
Rusça'da "Portyanki" olarak adlandırılan ayak sargılarının çorapla değiştirilmesini öngören bir genelge yayınlayan Savunma Bakanı Soygu, portyankinin yıl sonuna kadar tarihe karışması gerektiğini söyledi.
 
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, askerlerin çoraba geçmesi için gerekirse ek fon ayrılacağını da sözlerine ekledi.
 
Hollanda askerleri tarafından da kullanılan ayak sargısı, ilk kez Çar I. Petro tarafından Rusya'ya getirilmişti.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, rüşvet aldığı gerekçesiyle görevden aldığı Savunma Bakanı Anatoly Serdyukov'un yerine Tuva Türklerinden Sergey Şoygu'yu atamıştı.
 
Putin'e yakınlığıyla tanınan Sergey Şoygu'nun özellikle silahlı kuvvetlerin modernizasyonuna öncülük edeceği belirtiliyor.

NTV