Rus turistte patlama var!

Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının karşılıklı seyahatlerine ilişkin usullere dair anlaşma 16 Nisan'da yürürlüğe girdi.

Rus turistte patlama var!
24 Nisan 2011 Pazar 10:36 tarihinde eklendi, 2.033 kez okundu.

 

Taşbaşı AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, Rusya pazarının Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi. Vize uygulamasının olduğu dönemde de çok ciddi bir Rus turist potansiyeli olduğuna değinen Taşbaşı, bu durumun vizelerin kalkmasıyla daha da artacağını belirtti. 
    
Vize uygulamasının kaldırılmasının Türkiye'den Rusya'ya gidecek turist sayısını da artıracağını anlatan Taşbaşı, uygulamanın 30 günü geçmeyen seyahatlerde geçerli olacağını bildirdi. 
    
Şu ana kadar Rusya'dan Türkiye'ye düşük sezon olarak nitelendirilen Ocak, Şubat, Mart döneminde yüzde 40'lara varan bir turist artışı olduğunu kaydeden Taşbaşı, "Geçen yıla göre güzel bir artış yaşanıyor. Şimdi yaz rezervasyonlarına baktığımızda yüzde 20'lik bir artış görülüyor" dedi. 
    
Türkiye'ye gelmek isteyenlere 1 ayı geçmeyen seyahatlerinde vize uygulanmayacağını belirten Taşbaşı, "Bir ayı geçen uzun zamanlarda ciddi problem yaşıyoruz. İki aydan uzun vize almak isteyenlere ağır prosedürler getirildi. Türkiye'de herhangi bir yerde çalışmak isteyenler, ticaret yapmak isteyenler için ve sahildeki evlerinde konaklamak isteyenler vize başvurularında sıkıntı çekiyorlar. Kuyruklar oluşuyor" diye konuştu. 
    
Uygulamanın ilk dönemlerinde biraz karışıklık olabileceğini dile getiren Taşbaşı, Dışişleri Bakanlığı ile konuyu görüştüklerini, gerekli tedbirlerin alındığını ve ek personelin görevlendirildiğini söyledi.