Rus vekiller Suriye için lobi yapacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Novo Ogaryovo’da bulunan devlet başkanlığı rezidansında Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin ve üst kanat Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko ile bir araya geldi.

Rus vekiller Suriye için lobi yapacak
02 Eylül 2013 Pazartesi 19:31 tarihinde eklendi.

Putin, Rus milletvekili ve senatörlerin ABD Kongresi’nde Suriye’ye yönelik operasyon kararının görüşüleceği oturum öncesi lobi çalışmalarında bulunmalarını destekledi.

Ortaya konan inisiyatifin çok yerinde ve doğru bir adım olduğunu kaydeden Putin, "Pozisyonun anlatılması ve argümanların ortaya konması için doğrudan ve açık bir diyalogdan başka yol yok…" dedi.

Amerikalı meslektaşların Rusya Federasyonu’nun pozisyonunu daha iyi anlayacağı ve Rusya’nın argümanlarını dinleyeceğinden emin olduğunu ifade eden Putin, "Amerikalı ortaklarımızı dinlemek de anlamlı olur. Parlamentolarımız arasında böyle bir diyalog Rusya-ABD ilişkilerinin gelişimine de katkı sağlar." temennisinde bulundu.

Narışkin’le birlikte Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın da desteği ile ABD’ye ziyaret planladıkları bilgisini veren Matviyenko, "ABD Kongresi 9 Eylül’de çalışmalara başlıyor. Biz gezimizi birkaç gün içinde gerçekleştirmeyi umuyoruz. Kongrenin bu ziyaretimizi anlayışla karşılamasını umuyoruz. Diyalog her zaman olmayandan daha iyidir." değerlendirmesinde bulundu.

Interfax’a açıklamada bulunan Duma Uluslar arası İlişkiler Komisyonu’ndan Leonid Kalaşnikov, ABD Kongre üyelerini etkileme şanslarının olduğunu söyledi. Rus parlamenter, "Kongre üyelerine söyleyeceklerimiz var. Zannediyorum, onlar bizi dinleyecek. Bu çok faydalı olacak." dedi.


CİHAN