Ruslar Eto’o’yu zengin etti

40 milyon Euro’ya Inter’den Anzhi’ye transfer olan Kamerunlu golcü yılda 20 milyon Euro kazanacak

Ruslar Etooyu zengin etti
25 Ağustos 2011 Perşembe 08:44 tarihinde eklendi.

 

Ru Ligi’nde mücadele eden Çeçen takımı Anzhi Mahaçkala, transfer hamlesinin son halkasını Saumel Eto’o ile bitirirken Kamerunlu’yu da dünyanın en çok kazanan oyuncusu yaptı. Anzhi ile Inter, bonservis konusunda 40 milyon Euro’ya anlaşırken Eto’o‘nun alacağı rakam ise toplam 20 milyon Euro’ya dayanıyor. 
 
30 yaşındaki oyuncuya ayrıca da attığı gol başına 20 bin, yaptığı her asist için de 10 bin Euro prim ödeneceği de açıklandı. Bu ücretlerin yanında reklam gelirleri de olan Kamerunlu golcü, sadece kulüpten alacağı para ile Ronaldo, Messi, Robben gibi isimleri de geride bırakarak dünyanın en çok kazanan oyuncusu oldu.
 
‘BEKLENTİLER KARŞILANDI!’
 
TRANSFER konusunda detaylı bilgi verilmese de yapılan açıklamada, “Samuel Eto’o’nun transferine ilişkin yürütülen görüşmelerde uzlaşmaya varıldı. Transfer koşulları her iki tarafın da beklentilerini karşılıyor” denildi. 
 
ANZHI transfer rekortmeni
 
Eto’o dün Roma’da sağlık kontrolünden geçerken Anzhi de Kamerunlu yıldız ile birlikte yeniden transferin en çok konuşulan takımı oldu. Çeçen ekibi daha önceden de R.Carlos, Balazs Dzsudzsak, Yuri Zhirkov ve Moubarek Boussafa’yı da renklerine katmıştı. 
 
Yerimizi koruduk! 
 
FIFA’NIN yeni dünya sıralamasında, Türkiye 811 puanla 24. sıradaki yerini korudu. Bir önceki listenin 2. sırasındaki Hollanda, 1596 puanla 1. olurken İspanya da 2. sıraya geriledi. Almanya ise sıralamada 3. sırada kendine yer buldu.
 
Barça’da Pique şoku
 
BARCELONA defansının yıldızı Gerard Pique’nin, yarın Porto ile yapılacak Avrupa Süper Kupa finalinde oynayamayacağı açıklandı. Katalan ekibi, Pique’nin idman sırasında sakatlandığı ve 3 hafta sahalardan uzak kalacağını açıkladı.
 
Panzer’e ezildik
 
17 Yaş Altı Genç Milli Futbol Takımı, özel maçta deplasmanda Almanya’ya 4-0 yenildi. Frankfurt Sportpark Kelsterbach Stadı’ndaki karşılaşmada, goller Jeremy Dudziak, Davie Selke, Marcel Hilbner ve Niklas Sülke’den geldi.
 
A.Efes’le ilk adım
 
BU yıl 7. yılını kutlayan “Anadolu Efes ile ilk Adım Basketbol Okulları” öğrencileri, İğneada’da kamp yaptı. 8-13 yaş arasında 100 kişinin katıldığı kampta Makedonya’dan gelen Ohrid ve Banvit’in de katıldığı bir turnuva da düzenlendi.
 
Çağla, ABD’de 2.turda 
 
TÜRK tenisçi Çağla Büyükakçay, ABD Açık Tenis Turnuvası’nın 1. eleme turunda, Rumen rakibi Madaline Gojnea’yı 2-0 yendi. Büyükakçay, elemelerin 2. turunda dünya sıralamasının 128 numarası Lüksemburglu Minella ile karşılaşacak

Vatan Gazetesi