Ruslar Gülsüm Ana'yı unutmadı

5 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından felç geçiren ve kimliği tespit edilemeyen Umut'un bakımı üstlenen Gülsüm Kabadayı, Rusya Dostluk ve Kültür Derneği tarafından 'Yılın annesi' seçildi.

Ruslar Gülsüm Anayı unutmadı
07 Mart 2013 Perşembe 14:46 tarihinde eklendi.

 

Antalya'da 30 Ağustos 2008 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu felç olan ve kimliği tespit edilemeyen, hastanedekilerin 'Umut' adını verdiği gencin bakımını o tarihte tesadüfen hastanede bulunan Gülsüm Kabadayı üstlendi. 5 yıldır Umut'un bakımını yapan Gülsüm Kabadayı bugüne kadar çeşitli kamu kurum ve kuruluşları tarafından ödüllendirildi. Bu kez 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Umut'un yaşadığı eve gelen Rusya Dostluk ve Kültür Derneği üyeleri Gülsüm Kabadayı'ya 'Yılın annesi' plaketi verdi.
 
EN BÜYÜK ANNE SENSİN
 
Gülsüm Kabadayı'nın yaptığı fedakarlığın hiçbir şeyle ölçülemeyeceğini belirten dernek başkanı Marina Sorokina, “Bizler kendi çocuklarımızda sizlerin sevgisini bulduk ve sizleri ne çok sevdiğimizi bir kez daha anladık. İyi ki sizlerle varız. Onurlu fedakar annelerimiz. En büyük anne sensin" diyerek Kabadayı'ya plaketini verdi.
 
Kendisine verilen ödülün ardından duygulu anlar yaşayan Gülsüm Kabadayı ise, “Irk, millet hiç önemli değil. Tüm annelerin yüreği yanıyor. Bunu bana ispat ettiniz, teşekkür ederim. Bana dünyaları verdiniz. Tüm dünyaya örnek oluyoruz. Ben de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tüm kadınlarımızı kutluyorum" dedi.
 
4 yaşında elektrik çarpması sonucu iki kolunu kaybeden ve 3 ay önce Antalya'da yaşamaya karar veren 24 yaşındaki Alina İvanova da Umut'u ziyaret edenler arasındaydı. Umut'a baktıkça kendisini gördüğünü söyleyen İvanova, “Türklerin karşılıksız yardımseverliğini görünce buraya taşınmak istedim. Kaza geçirdikten sonra annem benim için çok şeyler yaptı. Bu duruma gelmemi anneme borçluyum. Gülsüm anneyi ve Umut'u çok iyi anlayabiliyorum. Herkese böyle anne lazım. Buraya gelip onlarla tanıştığım için çok sevinçliyim. Ben Gülsüm hanımı annem gibi görüyorum her zaman benim için çok önemli bir kadın" diye konuştu.
 
Umut ve Gülsüm Kabadayı ile fotoğraf çektiren dernek üyeleri Umut'u sık sık ziyarete gelecekleri sözünü verdi.
 
UMUT'UN DRAMI
 
Antalya- Serik Karayolu'nda bir aracın çarptığı genç, bilinci kapalı halde 30 Ağustos 2008 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Hastanedekilerin 'Umut' adını verdiği genci hastanede görüp haline üzülen Gülsüm Kabadayı, yoğun bakımda 312 gün boyunca hiç yalnız bırakmadı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, tedavisi tamamlanan felçli genci devlet korumasına aldı. Hastanede kemik yaşının 17 olduğu belirlenen gence 'Mustafa Öz' adına düzenlenmiş ve doğum tarihi bölümünde 01.01.1992 yazan nüfus cüzdanı verildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, tedavi sürecinde gence annelik yapan Gülsüm Kabadayı'ya 'koruyucu aile' statüsü verdi. Halen gerçek kimliği saptanamayan ve konuşamayan genç, Gülsüm Kabadayı'nın evinde hayatını

DHA