Ruslar vuruyor, Halep Türkiye'ye akıyor !

SURİYE'de rejim güçlerinin Rus savaş uçaklarının desteği ile Halep kırsalına yönelik başlattığı operasyonun ardından Suriyeliler, evlerini terk ederek Türkiye sınırına gelmeye devam ediyor.

Ruslar vuruyor, Halep Türkiyeye akıyor !
08 Şubat 2016 Pazartesi 15:32 tarihinde eklendi.
SURİYE'de rejim güçlerinin Rus savaş uçaklarının desteği ile Halep kırsalına yönelik başlattığı operasyonun ardından Suriyeliler, evlerini terk ederek Türkiye sınırına gelmeye devam ediyor.
 
Esad rejiminin Rusya desteğiyle Halep'in kuzeyindeki köy ve kasabalara yönelik başlattığı operasyon ile birlikte binlerce insan evini terk ederek Türkiye sınırına doğru gelmeye başladı. Bazıları araçlarla, bazıları yürüyerek sınıra ulaşan 40 bini aşkın Suriyeli, Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki Azez'in Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) denetimindeki Esselame Sınır Kapısı ve çevresindeki 9 çadır kente yerleştirildi. Önceki günlere göre azalmış olsa da sınıra gelmeyi sürdüren Suriyelilerin yerleştirildikleri çadırlardaki ihtiyaçları ise Türkiye'den karşılanıyor. 
 
TÜRKİYE'YE ALINMIYORLAR 
 
Sınırı aşarak güvenli olarak gördükleri Türkiye'ye geçmeyi hayal eden Suriyelilerin bu isteğine ise şimdilik sıcak bakılmıyor. Yetkililer, saldırılardan kaçan Suriyeli sivillerin kendi ülkelerinde, Türkiye sınırının yanı başında kurulu çadırlarda barınmalarını destekliyor. İhtiyaçlarının karşılanarak yaşamlarını sorunsuz şekilde sürdürmesi planlanan Suriyelilerin, aşırı yığılma veya saldırıların sınır hattındaki çadır kentleri tehdit eder boyuta ulaşmasının ardından Türkiye'ye gelişlerin kabul edeceğini ifade ediyor. 
 
BOMBARDIMAN SÜRÜYOR 
 
Öte yandan binlerce insanın yerinden olmasına yol açan rejim operasyonu da iç kesimlerde devam ediyor. Suriye rejimini havadan destekleyen Rus savaş uçaklarının ise Azez'in dış bölgelerine yönelik bombardımanı devam ediyor. Savaş uçaklarının hava saldırısının ardından hedef alınan noktalardan yükselen dumanlar da Türkiye tarafından görülüyor. Yaşanan hareketliliğin ardından güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarıldığı Türkiye tarafında bir yandan da beton bloklar ile sınırın kapatılmasına devam ediliyor. 

DHA