Ruslar'dan Antalya'ya ilk sefer: 17 Temmuz'da

Sibirya’dan Türkiye’ye gidecek ilk turist 17 Temmuz tarihinde ilk charter seferlerinin yapılacağı Novosibirsk’ten gerçekleşecek.

Ruslardan Antalyaya ilk sefer: 17 Temmuzda
01 Temmuz 2016 Cuma 12:43 tarihinde eklendi.
Sibirya’dan Türkiye’ye gidecek ilk turist 17 Temmuz tarihinde ilk charter seferlerinin yapılacağı Novosibirsk’ten gerçekleşecek.
 
Rusya’da Türkçe yayın yapan Gazetem’de yer alan habere göre Tomsk Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Olga Sevostyanova Tass haber ajansına yaptığı açıklamada, “17 Temmuz’dan itibaren Türkiye Antalya açılıyor; Novosibirsk’den charter programı oluşturuldu ve ilk olarak Azur Aur havayolu Anex tur operatörünün ilk uçuşunu gerçekleştirecek” dedi.
 
Sevostyanova, bu seferin şuanda Sibirya’dan Türkiye’ye planlanan ilk uçuş olduğunu belirterek dileğinin bunların artması olduğunu söyledi. Satışların henüz başladığını ve fiyatların pahalı olmadığını da belirten Sevostyanova, Türkiye’de şuanda sezonun en yüksek günleri olduğunu da sözlerine ekledi.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinden sonra Rusya Hükümeti’ne talimat vererek en kısa sürede yaptırımların kaldırılması için çalışmalara başlanmasını söylemişti. Putin’in, dün de Rusya Federasyonu vatandaşlarına tur operatörleri tarafından Türkiye turlarının satışına ve charter uçuşlarına getirilen yasağın kaldırıldığına dair imzayı attığı Kremlin resmi internet sayfasından paylaşıldı.
 
Öte yandan Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Direktörü Maya Lomidze, Govorit Moskva radyosunda yaptığı açıklamada Türkiye’de bir hafta tatilin kişi başı bedelinin ortalama 25-30 bin ruble olacağını söyledi.

DHA