"Ruslardan vazgeçmemiz mümkün değil"

Bakan Günay, Rus turist rehberlerin Bodrum'da zehirlenmeleri konusunu yakından takip ettiğini belirterek, ''Ruslardan vazgeçmemiz mümkün değil. Bizim için her yıl yüzde 20-25 büyüyen bir pazar'' dedi.

Ruslardan vazgeçmemiz mümkün değil
08 Haziran 2011 Çarşamba 13:37 tarihinde eklendi, 1.075 kez okundu.

 

Türkiye, dünya turizminde ön plana çıktı ve İtalya, Fransa, İspanya'yla yarışılır hale gelindi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, şu anda 28 milyon olan turist sayısının bu yıl 30 milyonun üzerine çıkacağını söyledi. .        
 
Günay, dünyanın en önemli tur operatörlerinin yaptığı seçimlere göre dünyanın en iyi 100 otelinden 20'sinin Türkiye'de yer aldığına dikkati çekerek, "Türkiye'de turizmin ucuz olduğuna dair şehir efsaneleri" bulunduğunu, geçen günlerde geceliği 7 bin 500 dolar olan otelin açılışını gerçekleştirdiğini belirtti.         
 
RUS TURİST SAYISI 5 MİLYONA ÇIKACAK 
Son yıllarda Rusya'dan ciddi sayıda turistin Türkiye'ye geldiğini, bu rakamın 3 milyonu bulduğunu, vizelerin kalkmasıyla birlikte birkaç yıl içerisinde gelenlerin sayısının 4-5 milyona çıkacağını dile getiren Günay, şöyle konuştu:
 
"Almanya, şu anda Türkiye'ye turistin geldiği ülkeler arasında ilk sırada. 600 bin civarında ABD'li geliyor. Çin, Japon, Latin Amerika piyasasına girmeye çalışıyoruz. Avrupa piyasasına yeni destinasyonlarla çekici olmaya çalışıyoruz. İtalya, İspanya, Fransa ne yapıyorsa onların yaptığını yapmamız lazım. Buralarda turistler sokağa çıkıyor. Bizim bu bölgede böyle bir turizm türüne, turisti hayat tarzının içine çeken bir anlayışa gitmemiz lazım. Müze, arkeoloji görmek isteyen daha meraklı insanları içine çekebilecek destinasyonlara ihtiyacımız var. 
 
Şimdi Ruslar güneye iniyorlar. Uzun süre de güneye gelmeye devam edecekler. Ülkeleri soğuk olduğundan sıcak iklim onlar için çekici. ABD'den, Japonya'dan, gelenleri deniz kıyısında görmüyorum. Ören yerlerinde görüyorum. Ruslar büyük pazar. Ruslardan vazgeçmemiz mümkün değil. Her yıl yüzde 20-25 büyüyen bir pazar. Son olayda işin sorumlusunu günü gününe takip ettik."