Rusların hedefinde Tarkan ve Türk kahvesi

Moskova ile Ankara arasında uçak krizi patlak verdiğinden bu yana Rus siyasetçiler Türkiye'ye tepki göstermek konusunda birbirleriyle yarışıyor.

Rusların hedefinde Tarkan ve Türk kahvesi
01 Aralık 2015 Salı 13:35 tarihinde eklendi.
Moskova ile Ankara arasında uçak krizi patlak verdiğinden bu yana Rus siyasetçiler Türkiye'ye tepki göstermek konusunda birbirleriyle yarışıyor. Bu kez de bir politikacı, Türk dizilerine yasak getirilmesini istedi. Ancak milletvekilinin bu isteği Rus basınında alay konusu oldu.
 
Komsomolskaya Pravda gazetesinin haberine göre; Moskova şehir meclisi üyesi Yevgeniy Gerasimov, yaptırımların sadece ekonomik olmasını değil, kültüre de yansıtılması gerektiğini dile getirdi.
 
Meclis oturumunda konuşan Gerasimov, “Televizyonlarda abuk sabuk Türk dizileri gösteriliyor. Bence ilk adımda ‘Muhteşem Yüzyıl’ yasaklanmalı. Bu dizi zaten izlenmeye değer değil” dedi.
 
Gerasimov'un teklifini haberleştiren gazete, konuyu alaya alarak, “Bize göre sadece ‘Muhteşem Yüzyıl’ değil, Tarkan’ın parçaları da yasaklanmalı. Sonra Rusya’nın ünlü ‘Hor Turetskova’ (Türkoğlu korosu) var. Koronun köküne kadar Rus asıllı şefinin soyadı “Türkoğlu” olduğu için şansı hiç yok. Sonra İngilizce'de hindi ile Türkiye aynı anlama geldiği için hindi eti de yasaklansın. Ayrıca Türk kahvesine de hemen başka bir ad bulmalıyız” önerilerine yer verdi. 
 
Gazete, Rus siyasetçinin önerisinin Moskova şehir meclisinde görüşülüp görüşülmediğini ise belirtmedi.
 
AYASOFYA’YI ORTODOKS KİLİSESİ’NE İADE EDİN
 
Rus Parlamentosu alt kanadı Duma Milletvekili Sergey Gavrilov, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından ilginç bir öneride bulunarak, Ayasofya'nın iade edilmesi istemişti. Gavrilov, "Türkiye’nin dostça bir adım atarak Ayasofya’yı Ortodoks Kilisesi'ne iade etmesini bekliyoruz” demişti.
 
Hürriyet