Rüştü fena patladı!

Türk futbolunun emektarlarından Rüştü Reçber, Fikret Orman'ın o açıklamalarına sert çıktı

Rüştü fena patladı!
23 Temmuz 2012 Pazartesi 09:58 tarihinde eklendi, 1.020 kez okundu.

 

Milli kaleci Rüştü Reçber, Fikret Orman'ın "Beşiktaş'ta 39 yaşında kaleci istemem" açıklaması sonrası yaşadıklarını Sabah Gazetesi'nden Savaş Ay'a anlattı. Tecrübeli eldiven, 'Başkanın tavrı hiç şık olmadı. Ama ben bunu başkanın deneyimsizliğine veriyorum' dedi.
 
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, katıldığı bir TV programında, milli kaleci Rüştü Reçber hakkında, "39 yaşında bir oyuncuyu takımda görmek istemiyorum. Yeni gelecek olan teknik adam ne der bilmiyorum, ancak Rüştü'nün Beşiktaş'ta devam etmesi doğru değil" demişti. Yeni teknik direktör Samet Aybaba da onu takımda düşünmediğini belirtince milli kaleci bir anlamda 'kapı dışarı' edildi takımından. O günlerden bu yana her sorana; "Şu anda konu ile ilgili yorum yapmam doğru olmaz" diyerek küskünlüğünü suskunlukla belli eden Reçber, sonunda konuşma orucunu bozdu. 
 
'DUYUNCA ŞAKA ZANNETTİM' 
 
Fikret Orman'ın açıklamalarından sonra Rüştü şunları söyledi:
 
Önemli olan kaç sene oynayacağım ya da bırakacağım değil ki abi. Tavır, şekil, zamanlama ve üslup şık olmadı. Amerika'da tatildeydim. Telefonda anlattıklarında dostlar şaka yapıyorlar sandım. Sonra kendim de izledim ve o an bir dal kırıldı içimde. Kendimce bitirdim bu olayı. 
 
Dino Zoff vardı ben gençken. İtalyan milli takım kalesini dünya kupasında korurken 40 yaşını geçmiş, efsane olmuştu. Yaş değil tavır üzücü. Ben bunu başkanın kulüp lideri olarak toyluğuna, deneyimsizliğine veriyorum. Yoksa ne taraftarla ne yöneticilerle ne de takım arkadaşlarımla ilgili en ufak bir sitemim, sorunum yok. Bir başkan kulübünde bir futbolcuyu görmek ya da görmemek isteyişte yerden göğe haklıdır. Yeter ki adabıyla, yaraşır söylemlerle olsun. 
 
YURTDIŞIYLA TEMASTAYIM
 
Yurtdışıyla 2-3 takımla temastayım. Olursa yurtdışında 2-3 sene daha kalemi korurum. Bir yandan da hocalık için gereken prosedürleri başlattım. Aktif futbola devam birinci tercihim. Olmazsa illa ki futbolun içinde kalacağım.

Vatan Gazetesi