Rüştü Q7 ve çetesini anlattı

Beşiktaş’ın en tecrübeli ismi Rüştü Reçber, Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu oldu ve takımın içerisinde Portekizli futbolcuların çok olması nedeniyle Q7 ve çetesi olarak tarif edilen bir oluşumun olmadığını söyledi

Rüştü Q7 ve çetesini anlattı
18 Ekim 2011 Salı 11:44 tarihinde eklendi, 2.065 kez okundu.

 

Beşiktaş’ın en tecrübeli ismi Rüştü Reçber, Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu oldu ve takımın içerisinde Portekizli futbolcuların çok olması nedeniyle Q7 ve çetesi olarak tarif edilen bir oluşumun olmadığını söyledi ve ekledi: “İspanyolu da Alman’ı ya da Portekizlisi de Beşiktaş için mücadele ediyor; aramızda ayrım yok.”
 
SAKATLIĞIM KONUSUNDA KORKULAN OLMADI
 
Sakatlığımla ilgili çok şükür korktuğumuz başımıza gelmedi.  Kayseri "MR’ında önce ön çapraz bağlarda yırtık korkusu vardı ama çok şükür ki korktuğumuz olmadı. Sol dizimde zorlanma ve ödem tespit edildi. Daha kötüsü olmadığı için mutluyum. 3-4 hafta sonra yeniden oynamaya başlarım. Eğer ön çapraz bağlarımda sorun olsaydı. 6 ay gibi uzun süre sahalardan uzak kalma ihtimalim olacaktı." dedi.
 
KAYSERİSPOR MAÇINDA KÖTÜ OYNADIK, İYİ MÜCADELE EDEMEDİK
 
Beşiktaş'ın’ın Kayseri karşısanda aldığı mağlubiyeti değerlendiren Reçber, "Hem kötü oynar hem de mücadele etmezseniz kaybetmeye mahkumsunuz. Hiçbirimiz sahaya kaybetmek için çıkmıyoruz;: ama o günkü kişisel performansımız düşüktü. Kayserispor iyi mücadele etti, iyi oynadı. Biz bu maçı bir kaza olarak görüyoruz. Hiç bir futbolcu maça kaybetmek için çıkmaz. Fakat Kayseri karşında çok kötüydük ve kaybetmeyi hak ettik. Kayserispor hak ettiği bir galibiyet aldı" diye konuştu.
 
YABANCILAR AVRUPA LİGİ’NDE İYİ LİGDE KÖTÜ MÜ OYNUYOR?
 
 Sakatlığı nedeniyle perşembe akşamı Kiev karşında forma giyemeyecek olan tecrübeli eldiven, Beşiktaş'ın Avrupa'daki performansı lige yansıtamamasıyla  ilgili yapılan eleştirilerle ilgili olarak ise  "Yapılan eleştirileri saygıyla karşılıyorum. Ama hiç bir futbolcu şu maçta iyi diğerinde rölantide oynayım diyerek çıkmaz. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmak ister. Stoke City maçındaki iyi performansın ligde son iki maçta olmaması bir tesadüftür. Öyle bakmak gerekir.  Avrupa maçlarındaki performasımızı lige yansıtamıyoruz. Stoke City ve Maccabi maçlarında ortaya koyduğumuz futbol hala akıllarda. Sevindirici olan şu ki; bizde o kapasite var. Bunu lige de yansıttığımızda her şey çok daha iyi ve güzel olacak. Umarım bundan sonra taraftarımıza özlediği Beşiktaş'ı izletiriz"  ifadelerini kullandı. 
 
DİNAMO KIEV’İ ORADA YENEBİLECEK KAPASİTEYE SAHİBİZ
 
Dinamo Kiev maçıyla ilgili beklentisini de aktaran Rüştü, “"Dinomo Kiev bize yabancı bir takım değil; daha geçen yıl yaptığımız iki maçta da bizi çok zor duruma düşürdüler. Kiev mücadele gücü çok yüksek bir takım. İyi bir takımla oynayacağız. Takım hüviyetinde olan yüksek mücadele gücüne sahip. Son 9 maçın 8’ini kazanmış bir takım. Ukarayna'da lig bizden erken başladı ve Kiev'in sadece bir yenilgisi var. Ama ben takım arkadaşlarımın bu maçta çok iyi bir performans göstereceğine ve dolayısıyla da istediğimizi alacağımıza inanıyorum. Yeter ki arkadaşlarım gerçek performanslarını sahaya yansıtabilsinler. Çok daha farklı bir Beşiktaş izleyeceğimizi düşünüyorum. Ligdeki maçla Avrupa Ligi’ndeki maçlar karşılaştırılmaz" dedi.
 
GUTİ ‘NİN FUTBOLU BIRAKACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM
 
Tecrübeli futbolcu, Guti’nin Kayserispor maçından sonra twitter hesabından futbolu bırakacağına sözleri için ise "Guti uzun zamandır futbol oynamıyor. Bu nedenle böyle açıklamalar yapması normal. Olayı duygusala yaklaşması mümkündür. Sanırım duygusallıktan dolayı böyle bir cümle kurmuş. Son birkaç haftadır antrenmanlardaki hırsı ve isteği üst düzeyde. İlerleyen haftalarda çok iyi düzeye geleceğine inanıyorum. Antrenmanlarda çok iyi; O nedenle futbolu bırakacağını düşünmüyorum. Guti tecrübelidir; futbolu bırakma adına bir düşüncesi olduğunu düşünmüyorum. Futbolda süreç çok değişkendir. Bugün eleştirilen Guti, iyi oynadığı zaman yere göğe sığdırılamaz " diye konuştu. 
 
SEZON SONUNDA SÖZLEŞMEM BİTİYOR, BEŞİKTAŞ İSTERSE 1-2 YIL DAHA OYNAMAK İSTİYORUM
 
Sezon sonu futbolu bırakacağı söylentilerine de noktayı koyan Reçber, "Ben oynamadığım zamanlarda da takımın başarısı için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Oynasam da oynamasam da profesyonelce davranıyorum. Sağlığım elverdiği sürece de futbol oynamaya devam etmek istiyorum. Sezon sonu mukavelem bitiyor; Yönetim benimle devam etmeyi isterse bir kaç yıl daha futbolun içinde kalmak ve oynamak istiyorum; sağlığım elvermiyorsa zaten devam etmek isterlerse dahi ben buna karşı çıkarım; ancak şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Birkaç yıl daha oynayabileceğimi düşünüyorum, kendimi canlı, diri hissediyorum. Sezon sonunu beklemekten başka çare yok. Sezon sonunda futbolu bırakacağıma dair, hiçbir söylemim olmadı " dedi.
 
AVRUPAYLA YARIŞMAK İSTİYORSAK BU MAÇ TRAFİĞİNE ALIŞMAK ZORUNDAYIZ
 
Carvalhal'in yoğun maç trafiğinin takımı çok etkiledi açıklamasını da yorumlayan Reçber, "Türk futbolu alışık olmadığı bir düzen içerisinde, ligin durumu ve maç trafiği açısından. Biz kısa zamanda çok maç yaptık. Bu maçlar arkadaşlarımızı zihinsel ve fiziksel olarak yıprattı. Buna alışmak zorundayız. Perşembe Pazar oynayacak seviyeye gelmeliyiz. Carvalhal’in görüşlerine katılıyorum; çünkü yeni bir sistemde oynuyoruz. Fakat, bu süreci en az hasarla atlatmak zorundayız" dedi. 
 
CENK’E GÜVENİM SONSUZ
 
Cenk Gönen’e olan güvenini de ifade eden tecrübeli kaleci, “Cenk gerçekten yetenekli, hem Beşiktaş’a hem de Türk futboluna faydalı olabilecek bir kaleci. Ben olmasam da görevini yapacaktır. Çok başarılı olacaktır; buna inancım tamdır” diye konuştu.
 
PORTEKİZ ÇETESİ GERÇEKTEN VAR MI?
 
Takımdaki Portekizli oyuncu sayısı fazladır. Bu yönetimimizin ve teknik heyetin bir tercihidir. Taraftarımızdan şunu istiyorum, hepimiz Beşiktaş için mücadele ediyoruz. İspanyolu, Fransızı, Alman’ı da Beşiktaş için mücadele ediyor. Kötü ve iyi günler olacaktır.  İyi günlerimizde nasıl birbirimize sarılıyor ve birlikte oluyorsak, bunu kötü günlerimizde de yapmalıyız. Elbirliğiyle takımımızı istenen noktaya getireceğiz" diye konuştu.
 
HIRVATISTAN BEKLİYORSA GÖRECEĞİ DE VARDIR
 
2008 Avrupa Şampiyonası’nda Hırvatistan maçının kahramanı olan Rüştü Reçber A Milli Takımımızın play-off’ta Hırvatistan’la eşleşmesiyle ilgili olarak ise “Hırvatistan karışsında ilk maçtan gol yemeden galibiyetle ayrılmalıyız, bunu yaptığımız zaman rövanş maçı çok daha rahat olacaktır. Milli Takım aday kadrosuna çağrılmayı bekleyen arkadaşlarımız, bugünden bu yana Hırvatistan maçını düşünmeliler. Bizim duygularımız tavan yaptığı zaman çok iyi sonuçlar alırız. Bizde yetenek var; teknik var bir de işin içine milli duygularımızı soktuğumuz zaman kazanamayacağımız maç yok. Hırvatistan teknik direktörü Bilic’in söylemini duydum. 3 değil 20 yıl bekleseler ne olacak. Bütün bu beklentileri arkadaşlarımız boşa çıkaracak. Beklediği bir şey varsa, göreceği bir şey de var demektir” diye konuştu.