Rüşvet davasından hakim karşısında

Muğla'nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz beldesi belediye başkanı ve CHP Fethiye Belediye başkan adayı Keramettin Yılmaz, 15 yıl hapis cezası aldığı ve Yargıtay tarafından bozulan rüşvet davasında yeniden yargılanmaya başladı.

07 Mart 2014 Cuma 15:43 tarihinde eklendi.

Yargıtay tarafından bozulan davada Yılmaz, 2007 yılında başlatılan 'Kelebek' operasyonu kapsamında gözaltına alınarak ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet almak suçlamasıyla mahkemeye sevk edilmişti.

Fethiye’nin Ölüdeniz Belediyesi’ne 1 Ağustos 2007’de ‘Kelebek’ kod adlı operasyon düzenleyen jandarma, aralarında Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz’ın da bulunduğu 18 kişiyi ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet almak suçundan gözaltına almıştı. Mahkemeye sevk edilen 18 sanık Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen davada yargılandı. 2 yıllık yargılamanın ardından 9 Kasım 2009’da kararını açıklayan mahkeme Keramettin Yılmaz'ı 3 ayrı suçtan 15 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Suçlu bulunan diğer 15 sanığa toplam 98 yıl hapis cezası verdi. Keramettin Yılmaz, kararın temyizi için Yargıtay'a başvurdu. Yılmaz'ın talebini ve yasa değişikliğini dikkate alan Yargıtay, dosyayı yeniden görüşülmek üzere Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’ne geri gönderdi.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlayan davanın duruşmasına Keramettin Yılmaz avukatlarıyla birlikte katıldı. Mahkeme heyetinin talebi üzerine sanık sandalyesinde kendini yeniden savunan Yılmaz, telefonunun yasa dışı dinlendiğini belirterek, operasyonun bu yasa dışı dinlemeler üzerine yapıldığını söyledi. İhaleye fesat karıştırmasının mümkün olmadığını anlatan Yılmaz, “İhalelerde teklif mektupları, ihale başlamadan 5 dakika önce verilir. Mektupları 5 dakika içinde görmem ve katılımcılara bilgi vermem mümkün değildir. Muhammen bedelin çok altında ihaleler verdik. Ölüdeniz yolunda 4 milyon TL’lik işi 2 milyon 400 bin TL’ye verdik. Menfaat sağlamak istesek çok yüksek bedellerde verirdik. Belediye başkanı olarak ihale komisyonunda yer almıyorum. Fen İşleri Müdürü ihaleyi gerçekleştirecek kişileri belirler, ihale bittikten sonra ben onay veririm.” diyerek kendisini savundu.

Keramettin Yılmaz’ın avukatları davanın siyasi olduğunu belirtip jandarmanın dinlemelerin bir kısmını dikkate almadığını savundu. Sanık avukatları dinlemelerin yapıldığı 6 aylık dönemdeki tüm kayıtların incelenmesini istedi. Mahkeme heyeti savunmaların yeniden hazırlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


CİHAN