Rüşvetci tapu müdürü tutuklandı

Adapazarı Tapu Müdürlüğü'ne yönelik düzenlenen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan tapu müdürü tutuklandı. 2'si kamu görevlisi 6 kişi kefaletle serbest bırakıldı.

Rüşvetci tapu müdürü tutuklandı
16 Ocak 2013 Çarşamba 23:12 tarihinde eklendi, 2.741 kez okundu.

 

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Adapazarı Tapu Müdürlüğü'nde işlemlerden rüşvet alındığı yönündeki bir şikayet üzerine başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden ilçe tapu müdürü, nöbetçi mahkemece tutuklandı. 2'si kamu görevlisi 6 kişi ise kefaletle serbest bırakıldı. Serbest bırakılan şüphelilere adli kontrol cezası da verildi. 
 
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 6 aylık takibin ardından savcılığın talimatı üzerine Adapazarı Tapu Müdürlüğü'ne operasyon düzenlemişti. Suçüstü yapan polis, Adapazarı İlçe Tapu Müdürü'nün de aralarında bulunduğu 3 kamu görevlisi ile 4 iş takipçisini gözaltına almıştı. Polis, rüşveti belgelemek için gizli kamera kullanmıştı. Kurumda son bir yılda yapılan işlemler incelemeye alınmıştı. İşlemlerde 50-200 lira arasında rüşvet alındığı öne sürülmüştü.

CİHAN