Rusya-AB zirvesi Brüksel'de başladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımı ile Brüksel’de 32’incisi yapılan Rusya-AB zirvesi başladı.

Rusya-AB zirvesi Brükselde başladı
28 Ocak 2014 Salı 17:59 tarihinde eklendi.

Görüşme için Brüksel’in Justus Lipsius Sarayı’na gelen Putin’i, AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso karşıladı.

Zirve öncesi aile fotoğrafı çekildi ve üçlü görüşme gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre, kapalı kapılar ardında yapılan üçlü görüşmede ekonomik ve ticari ilişkiler, vizelerin kaldırılması, Suriye krizi, İran nükleer sorunu, Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler ve Ukrayna’daki olaylar masaya yatırılıyor.

Akşam yemeği ile devam eden görüşmelerin sonunda ortak bir basın toplantısı düzenlenmesi planlanıyor. Görüşme sonrasında herhangi bir anlaşmanın imzalanması beklenmiyor.

2013 sonunda yapılması planlanan Rusya-AB zirvesi Brüksel’in talebi üzerine Ocak ayına ertelenmişti.

Rusya heyetinde Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kremlin danışmanları Yuri Uşakov ve Andrey Belousov yer alıyor. Rusya’nın Brüksel daimi temsilcisi Vladimir Çizlov da görüşmelere katılıyor.

Uşakov resmi olan gündemin dışına çıkılacağını ve çok geniş konuların müzakere edileceğini kaydetti. Moskova-Brüksel arasında uzun süredir devam eden vizesiz seyahat anlaşması ve enerji konuları detaylı bir şekilde ele alınacak.


CİHAN