Rusya: Batının Esed’i devirme planı suya düşecek

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, Batı'nın Esed’i El-Kaide ve diğer radikal gruplarla devirerek, yerine “ılımlıları” getirme planının suya düşebileceğini söyledi.

Rusya: Batının Esedi devirme planı suya düşecek
30 Temmuz 2013 Salı 09:39 tarihinde eklendi.

Twitter’daki sayfasından açıklamada bulunan Puşkov, “Batının Suriye planı, Esed’i El-Kaide ve diğer radikal gruplarla devirmek. Sonrasında da ılımları yönetime getirmek. Ancak bu oyun suya düşebilir….” ifadelerini kullandı.

Cenevre’de toplanacak uluslar arası konferansın Eylül sonunda olabileceği açıklamaları yapan Moskova, Suriye’de şiddetin durdurulması için taraflara çağrıda bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, El-Nusra Cephesi ve Ensar El Hilaf militanlarının Halep’in dışındaki Han Assal bölgesinde hükümet yanlısı yaklaşık 150 kişiyi öldürmesine tepki gösterdi.

Suriye halkına başsağlığı dilenen açıklamada, bölgede devam eden terör eylemleri kınandı. Açıklamada, uluslar arası güçlerin etkisi altında olan tüm taraflar krizin çözülmesi için ellerinden geleni yapmaya davet edildi.

Birleşmiş Milletler verilerine göre Suriye’de devam eden çatışmalarda 100 binin üzerinde kişi yaşamını yitirdi. 


CİHAN