'Rusya doğalgazı kesmez'

Enerji Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Kurdin, Rus milli doğalgaz şirketi Gazprom'un, Türkiye'ye sattığı gazı kesmeyeceğini belirterek, Akkuyu projesinin de tamamen iptal olmayacağını kaydetti.

Rusya doğalgazı kesmez
26 Kasım 2015 Perşembe 12:53 tarihinde eklendi.
 
 
ANKARA (AA)- HÜSEYİN ERDOĞAN - Rusya Federasyonu hükümetine bağlı Analiz Merkezi’nin Stratejik Enerji Araştırmaları Direktörü Alexander Kurdin, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağın düşürülmesinin mevcut projeleri etkilemeyeceği söyledi.
 
Rus milli doğalgaz şirketi Gazprom'un, her koşulda gaz tedarik eden şirket posizyonunda olmak istediği için Türkiye'ye sattığı gazı kesmeyeceğini dile getiren Kurdin, daha önce Ukrayna-Rusya krizinde olduğu gibi paraları ödendikçe Gazprom'un gaz satmaya devam edeceğini söyledi. Kurdin, "Politik tansiyonun yüksek olması bile etkilemez, çünkü gaz satışı ticari bir olgudur" dedi.
 
"Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesi"
 
Kurdin, "Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesi ile ilgili olarak da şunları kaydetti:
 
"Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesi tamamen iptal olmaz fakat herhangi bir siyasi gelişme projenin ertelenmesine sebep olabilir."
 
Lahey Stratejik Araştırmalar Merkezi Uzmanı Sijbren de Jong da Akkuyu NGS ile alakalı projenin süreçten etkilenebileceğini söyledi.
 
Türkiye'nin Gazprom'un en büyük ikinci pazarı konumunda olduğunu hatırlatan de Jong, "Rusya'nın gazı kesmesi zaten mantıksız bir durumdur" diye konuştu.