Rusya Fatmagül için şiir yazıyor

Ortadoğu ve Balkan ülkelerinden sonra Ruslar da Türk dizileri akımına kapıldı

Rusya Fatmagül için şiir yazıyor
17 Ağustos 2012 Cuma 09:35 tarihinde eklendi.

 

Muhteşem Yüzyıl dizisinden sonra Ruslar, ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisini ilgiyle izliyor. Ülkede dizi için bir şiir yarışması bile düzenlendi
 
Rusya da Ortadoğu ve Balkan ülkelerinden sonra Türk dizileri furyasına kapıldı. Türkrus.com adlı internet sitesinin haberine göre “Muhteşem Yüzyıl” dizisinden sonra, şimdi de “Fatmagül’ün Suçu Ne?” adlı dizi Rusya’da büyük ilgiyle izleniyor.

STS adlı Rus televizyon kanalının hafta içi her sabah yayınladığı dizi için Rusya’da şiir yarışması bile düzenlendi. Rusya’da “Suçsuz Suçlu” adıyla yayınlanan diziyle ilgili olarak internet sitelerinde, “Tek kelimeyle  mükemmel bir dizi”, “Eskiden hiç TV dizisi seyretmezdim, Muhteşem Yüzyıl’dan sonra bu Türk dizisini de izlemeye başladım.” ve “Harika bir dizi. Türkler bu işi biliyor. Müzikler de çok hoşuma gitti.” gibi yorumlar yapılıyor. Kanal, dizinin gördüğü ilgi sonucunda bir de yarışma düzenledi. Yarışma çerçevesinde 19 Ağustos tarihine kadar izleyiciler Fatmagül’ü konu alan, en az  iki dörtlükten oluşan bir şiir yazıp yollayacak. Birinciye ise meyve sıkma makinesi ve STS logolu özel yastık ödülleri verilecek.