Rusya krizinde ilk sıcak temas

Soçi'ye gelen Mevlüt Çavuşoğlu Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya geldi.

Rusya krizinde ilk sıcak temas
01 Temmuz 2016 Cuma 12:02 tarihinde eklendi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefon görüşmesinde vardıkları anlaşma doğrultusunda bugün Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı için Mevlüt Çavuşoğlu Rus mevkidaşı Sergey Lavrov Soçi'de bir araya geldi.Kremlin'den yapılan yeni bir açıklamada Erdoğan ve Putin'in Eylül ayındaki G20 zirvesinden daha önce de görüşme ihtimalinin olduğu bildirildi.
 
Bu ziyaret 24 Kasım'da yaşanan uçak düşürme hadisesinden sonra Türkiye'den Rusya'ya düzenlenen en üst düzeyde ziyaret. Çavuşoğlu ile Lavrov son olarak 3 Aralık tarihinde AGİT Dışişleri Bakanları toplantısı için gittikleri Belgrad'da bir araya gelmişlerdi.
 
Rusya ile Türkiye arasında normalleşme sürecine girilmesi ile birlikte çok hızla gelişen görüşme trafiğine bugün bir yenisi daha eklendi ve Mevlüt Çavuşoğlu ve Sergey Lavrov  Karadeniz Ekonomik İşbirliği toplantısı kapsamında görüştü. Lavrov toplantıdan önce "Bu görüşmenin Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşmesi için doğru tonu yakalamamızda yardımcı olacağını umuyorum" diye konuştu.
 
ERDOĞAN VE PUTİN ÇİN'DEN ÖNCE GÖRÜŞEBİLİR
 
Öteyandan Kremlin'den yeni bir Türkiye açıklaması yapıldı. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in Çin'deki G20'den daha önce görüşebileceği söylendi. Görüşmenin henüz nerede ve ne zaman gerçekleşeceğini söylemenin mümkün olmadığını belirten Kremlin, "Türkiye ile ilişkilerin eski haline dönmesi için bir ay veya daha uzun sürebilecek yoğun görüşmeler gerçekleşecek" dedi.

DHA