Rusya ve Çin’den iki dev askeri tatbikat

Rusya Savunma Bakanlığı, Çin ve diğer Şanghay İşbirliği Örgütü üyesi ülkelerin katılımı ile iki dev tatbikat gerçekleştirecek. İlk tatbikat 24-29 Ağustos’ta “Barış Misyonu” adı ile kuzey Çin’de, ikincisi ise Eylül ortasında Vostok-2014 adı ile Rusya ve Çin’de yapılacak.

Rusya ve Çinden iki dev askeri tatbikat
22 Ağustos 2014 Cuma 14:36 tarihinde eklendi.
Ria Novosti’ye bilgi veren askeri kaynak Barış Misyonu tatbikatının Rusya, Çin, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan’dan 7000 askeri personelin katılımı ile yapılacağını açıkladı. Şanghay çerçevesinde en çok personel katılımı ile yapılan tatbikat olacak.
 
Savunma Bakanlığı’nın planlı tatbikatları çerçevesinde en geniş katılımlı Vostok-2014 Eylül ortasında yapılacak. Tatbikatın detayları henüz açıklanmadı. Rusya’dan 1000 civarında personelin tatbikata katılması bekleniyor.
 
Barış Misyonu tatbikatının yapılacağı Zhurihe alanı ilk kez geçen yıl uluslar arası tatbikatlara açılmıştı. Bin kilometrekarelik geniş bir alanı kapsayan tatbikat alanı Çin Halk Ordusu’nun özel eğitim alanı olarak biliniyor. 
 
Ukrayna krizi nedeni ile sürekli aktif olan Rus ordusu Batı bölgesinde plansız onlarca tatbikat gerçekleştirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Aralık ayından itibaren Rus ordusunu alarm durumuna geçirmişti.
 
Rusya Devlet Başkanı Putin’in de katılımı ile Rusya ve Çin, Şanghay’da ortak bir deniz tatbikatı gerçekleştirmişti. Mayıs ortasında yapılan “Deniz İşbirliği-2014” tatbikatı Rusya ve Çin’in gövde gösterisi olarak yorumlanmıştı.