Rusya’da sel baskını sonrası ayı alarmı

Rusya’nın uzak doğu bölgesinde yaşanan sel felaketinde yiyecek bulmada zorlanan ayılar vatandaşlara saldırmaya başladı. Yerel polis ayı saldırılarına karşı vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

Rusyada sel baskını sonrası ayı alarmı
28 Ağustos 2013 Çarşamba 12:48 tarihinde eklendi.

Habarovski Bölgesi polis müdürlerinden Yevgeni Şuhin yaptığı açıklamada, ayıların sel baskını nedeni ile balık ve diğer doğal yiyecekler bulamadıklarını ve yaşam bölgelerine saldırabileceklerini söyledi.

Şuhin, “Ayılar yiyecek bulmak için köylere ve yaşam bölgelerine girebiliyor. Özellikle çöp kutularında yiyecek arıyorlar. Vatandaşlardan sıklıkla bu konularda şikayetler geliyor.” dedi.

Önceki gün meydana gelen bir olayda aç bir ayı mantar toplayan çocuklara yöneldi. Polisin müdahalesi sonrası ayı çocukların yanından uzaklaştırılamadı. Güvenlik görevlisi ateş ederek ayıyı öldürmek zorunda kaldı.

Sel baskınları nedeni ile Rusya’nın uzak doğusunda yer alan Amur, Habarovsk, Primorye ve Yahudi Otonom Bölgeleri’nde olağanüstü hal devam ediyor.

Uzak Doğu bölgesi Kremlin temsilcisi Vladimir Pysin bölgede toplam zararın 30 milyar rubleyi (yaklaşık 1 milyar dolar) aştığını söyledi. 190 yerleşim yeri sular altında kalırken, 9 bin 500 bina selden etkilendi. Son 120 yılın en büyük sel felaketinin yaşandığı bölgede 30 binin üzerinde vatandaş tahliye edildi.


CİHAN