Rusya'da Türk vatandaşları oylarını kullanmaya başladı

Rusya’da yaşayan Türk vatandaşları ilk kez Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak için bu sabahtan itibaren Moskova, Kazan, St. Petersburg ve Novorossiysk’de oylarını kullanmaya başladılar.

Rusyada Türk vatandaşları oylarını kullanmaya başladı
31 Temmuz 2014 Perşembe 10:49 tarihinde eklendi.
Moskova’da yaşayan Türk vatandaşları sabah saatlerinde itibaren Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği binasında kurulan sandıklarda oy kullanmaya geldiler.
 
Moskova Büyükelçiliği üç numaralı sandık kurulu başkanı Mehmet Akif Koç, Rusya’da toplam üç gün oy kullanılacağını ve bunun Büyükelçilik ve diğer Başkonsolosluk binalarında olacağını söyleyerek, “Toplamda Moskova’da 8 bin 500- 9 bin arasında seçmenimiz var. Hafta içi ve sabah saatleri olduğu için henüz pek bir yoğunluğumuz yok ancak öğleden sonra ve cumartesi günü katılımın yoğun olacağını düşünüyoruz. Bir kişi ortalama iki dakikada oyunu kullanıp çıkmış oluyor. Moskova’da randevu sistemine ilgi 500 civarında oldu. Umuyoruz ki bir dahaki sefere daha yoğun olacağını umuyoruz. Çünkü işimizi çok kolaylaştırıyor açıkçası” dedi.
 
Rusya’da seçimler toplam 3 gün sürecek ve 1. Tur: 31 Temmuz - 2 Ağustos 2014 tarihleri arasında 2. Tur ise 17 - 19 Ağustos 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
 
Bu arada Rusya'da 50 binin üzerinde Türk vatandaşının yaşadığı tahmin edilirken 1.turda 835, 2.turda ise sadece 438 kişinin randevu alması, sisteme ilgisizliği bir kez daha gösterdi.