Rusya’dan AB’ye sert sözler

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa Birliği’nin eski Sovyet ülkelerine birliğe dahil olmaları için küstahça baskı yaptığını söyledi

Rusyadan ABye sert sözler
19 Kasım 2013 Salı 17:57 tarihinde eklendi.

Moskova’da basına değerlendirmede bulunan Rus Bakan, AB’nin bazı temsilcilerinin Ukrayna başta olmak üzere eski Sovyet ülkelerine “Doğu Ortaklığı” çerçevesinde Rusya ya da Avrupa’yı seçmeleri konusunda sert baskı yaptığını iddia etti.

Lavrov, “Avrupalı yetkililer diyor ki; siz bir seçim yapmak zorundasınız. Ancak bu da AB doğrultusunda olmalı… Ya karanlık geçmiş, ya da bizimle birlikte aydınlık bir gelecek…” eleştirisi getirdi.

Moskova daha önce de AB’nin Gürcistan, Ukrayna, Moldova ve diğer eski Sovyet ülkelerini Rusya ile yakın ilişkiler kurmaması konusunda uyardığı gerekçesi ile tepki göstermişti.

AB ile serbest ticaret anlaşması imzalamaya hazırlanan Kiev, Moskova’nın sert eleştirilerine neden oluyor. Kazakistan ve Belarus’la oluşturduğu Gümrük Birliği’ne Kiev’i davet eden Rusya, aksi durumda Rusya ile ilişkilerde mevcut avantajları kaybedeceğini hatırlatıyor.


CİHAN