Rusya'dan Portekiz'e tek kurşun

Dünya Kupası 2014 Avrupa Elemeleri F Grubu 3. hafta mücadelesinde Rusya kendi evinde Portekiz'i konuk etti.

Rusyadan Portekize tek kurşun
12 Ekim 2012 Cuma 21:13 tarihinde eklendi.

Dünya Kupası 2014 Elemeleri F Grubu 3. hafta karşılaşmasında grubunun iki favorisi Rusya ile Portekiz'in karşı karşıya geldiği mücadelede gülen taraf Rusya oldu. Ev sahibi ekip mücadelenin 6. dakikasında yıldız forveti Alesandr Kerzhakov'un attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golün ardından oyunun kontrolünü eline alamayan Portekiz, Ronaldo ile bulduğu fırsatları da değerlendiremeyince karşılaşma Rusya'nın üstünlüğü ile sona erdi. 

 
Fabio Capello yönetimindeki Rusya, Portekiz karşısında mücadeleye hızlı başladı ve bu sezon Zenit'te de gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çeken Aleksandr Kerzhakov'un 6. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Konuk ekip Portekiz'de 20. dakikada Fabio Coentrao sakatlığı sebebiyle yerini Miguel Lopes'e bırakırken mücadelenin ilk yarısı 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi. Bu arada Portekiz'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, yüzüne aldığı darbe yüzünden ilk yarıda 5 dakika boyunca yerde kaldı.
 
İkinci yarıda Portekiz Teknik Direktörü Paulo Bento, ilk yarıya nazaran takımını daha ofansif bir anlayışla sahaya sürerken bu anlayış değişikliği skor tabelasına yansımayınca mücadele 1-0 ev sahibi ekibin zaferi ile sona erdi.
 
Macar hakem Victor Kassai'nin yönettiği mücadeleyi Fenerbahçe'de forma giyen Raul Meireles yedek kulübesinde tamamlarken alınan bu sonucun ardından Rusya puanını 9'a çıkartırken konuk ekip Portekiz 6 puanda kaldı.
 
F Grubu'nda 4. hafta mücadelelerinde Rusya kendi evinde Azerbaycan'ı konuk ederken, Portekiz kendi sahasında Kuzey İrlanda'yı konuk edecek.

sporx