Rusya'nın yeni Başbakanı Medvedev

Rusya'nın eski Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'da yapılan oylama sonucunda Başbakan olarak seçildi.

Rusyanın yeni Başbakanı Medvedev
08 Mayıs 2012 Salı 19:51 tarihinde eklendi.

Rusya'da dün yemin ederek Kremlin'e geçen Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önerisi üzerine bugün Duma'da yapılan oylamada, Medvedev, 299 milletvekilinin oyunu alarak Başbakan oldu. Duma'daki oylamada 144 milletvekili Medvedev'e karşı oy kullandı. 
    
Putin, oylama öncesi parlamentoda yaptığı konuşmada, milletvekillerinden ''ana vatanını seven ve deneyimli biri olan'' Medvedev için oy kullanmalarını istedi. 
    
Medvedev'in Rusya'da hayati reformları hayata geçiren deneyimli bir politikacı olduğunu ifade eden Putin, ''Medvedev'in, sivil toplumla açık diyalog yoluyla ciddi üretkenliği, hükümetin etkinliğini geliştirmeyi amaçlayan reformları başlattı'' diye konuştu.
    
Bu arada, polis, dün geceden itibaren Kremlin Sarayı yakınında Putin'in Devlet Başkanlığı'na seçilmesine karşı sessiz protesto gösterisi yaparak sabahlayan göstericileri dağıttı, bazı göstericileri gözaltına aldı. 
    
Gözaltına alınanlar arasında bulunan muhalefetin önde gelen liderlerinden Sergey Udaltsov ve Aleksiy Navalniy, kısa süre sonra serbest bırakıldı. 
    
Serbest bırakılmasının ardından başka bir meydanda bekleyen göstericilere katılan Udaltsov, yaptığı açıklamada, ''Eğer buradan da kovulursak, başka meydanlara gideceğiz. Amacımız özgürlük ve değişim için mücadele eden insanların her gün meydanlarda bulunması. Son derece basit bir taktik. Başarılı bir sonuç alınma şansı var'' diye konuştu. 
    
Muhaliflerin 6 Mayıs'ta yaptığı gösterilerde yaklaşık 400, dünkü eylemlerde de yaklaşık 300 kişi gözaltına alınmıştı.