'Rusya'ya alternatif; vizesiz Belarus'

Türk Hava Yolları (THY), Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası, vizesiz seyahat edilebilen komşu ülkesi Belarus’a yönelik sefer sayısını dört günden haftanın her gününe çıkarmayı hedefliyor.

Rusyaya alternatif; vizesiz Belarus
09 Mayıs 2016 Pazartesi 21:42 tarihinde eklendi, 2.020 kez okundu.
THY'nin Minsk destinasyonunu tanıtmak üzere düzenlediği basın bilgilendirme gezisinde, ülkenin tarihi ve kültürel yerleri tanıtıldı. Geziye katılan THY Minks Müdürü Eyüp Atay, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, Belarus devletinin Türkiye Cumhuriyeti'ne vize uygulamadığını belirterek şunları söyledi:
 
"Halen Pazartesi, Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi olmak üzere haftada dört seferimiz var. Yaz saati uygulaması ile İstanbul’dan 13.35’te kalkan seferimiz var. Toplam 2 saatlik bir uçuş çok uzun değil. Hedefimiz, haftanın her günü uçarak sefer sayısını 7'ye çıkarmak ve ardından da yolcularımıza çeşitli sürprizler sunmayı planlıyoruz. Bunu gerçekleştirirsek, sanıyorum iki ülke arasındaki ilişkiler sosyal ticari ve turizm alanında daha çok gelişecektir."
 
Eyüp Altay, 10 yıldır bu hatta uçtuklarını vurgulayarak, "Minsk hattı 2006 yılında uçmaya başladığımız bir nokta. Bu sene 10. yılını kutlayacağız. Haftada dört kez karşılıklı uçuyoruz. 2014 yılı Haziran ayından beri Türk yolculara vize uygulanmıyor. Karşılıklı olarak 30 güne kadar vize muafiyeti var" dedi.
 
Türkiye’den gelecek turistler için Minsk'te bekledikleri her şeyi bulabilme imkanı olduğunu dile getiren Eyüp Atay, "Güzel bir ülke; özellikle koruma altında olan park ve ormanları var. Minsk mutlaka görülmesi gereken bir şehir. Hem tarihi özellikleri var. Eğlence ve diğer ilgi alanlarında da iddialı bir nokta" diye konuştu.
 
Atay, "Türk Hava Yolları, biliyorsunuz, dünyanın en çok noktasına uçan havayolu. Bizim uçtuğumuz, diğer havayollarının uçmadığı noktalardan yolcu alıyoruz. Ama şu an, Türkiye ötesinden, Ortadoğu ağırlıklı Uzakdoğu Çin pazarından yolcular geliyor. İşadamları, bayi toplantıları ve münferit yolculardan potansiyelimiz var" dedi.