Rusya'ya gözdağı !

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Rusya'nın Suriye'de bulunmasını, zaman zaman sınır ihlali yapmasını anlayamadıklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız uyarılarda bulunuyor.

Rusyaya gözdağı !
09 Ekim 2015 Cuma 15:28 tarihinde eklendi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Rusya'nın Suriye'de bulunmasını, zaman zaman sınır ihlali yapmasını anlayamadıklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız uyarılarda bulunuyor. Üstelik NATO uyarılarda bulunuyor. Bu uyarılar inşallah Moskova'da yankı bulur ama bulmazsa Rusya sonuçlarına katlanmak zorunda kalır" dedi.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin seçim çalışmaları kapsamında Bayır Mahallesi'ndeki Devlet Hastanesi ek hizmet binasını gezdi, hastalara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Hastane çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Şahin, Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov'un Rusya'nın Suriye'deki askeri faaliyetinin Türkiye sınırını da koruduğuna ilişkin açıklaması hatırlatılınca şöyle konuştu:
 
"Biz kendi sınırlarımızı koruruz, koruyacak gücümüz var, nitekim koruyoruz. Rusya'dan tek isteğimiz gölge etmesinler, başka ihsan istemiyoruz. Topraklarından çok uzak bir bölgede Suriye'de hangi amaçla bulunduklarını dünya kamuoyu anlayabilmiş değil, biz de anlayabilmiş değiliz. Niçin oradadırlar, neden zaman zaman bizim sınırlarımızı ihlal ediyorlar. Biz çok medenice çağrıda bulunuyoruz. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız uyarılarda bulunuyor. Üstelik NATO uyarılarda bulunuyor. Bu uyarılar inşallah Moskova'da yankı bulur ama bulmazsa Rusya sonuçlarına katlanmak zorunda kalır."
 
'PUTİN CİDDİ DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPMALI'
 
NATO'nun Türkiye'ye eskeri destek vermeye hazır olduğu hatırlatılan Şahin bu konuda şunları söyledi:
 
"Böyle bir noktaya gelmeyi hiç arzu etmeyiz. Ben Rusya'nın da Devlet Başkanı Sayın Putin'in de bu gelişmelerden sonra ciddi bir durum değerlendirmesi yaparak, şu anda var olan gerginliği düşürmek için adımlar atacağını temenni ediyorum, böyle bir beklenti içerisindeyim. Bölgemizin, 'süper güç' olarak kendilerini ilan eden ülkelerin çatışma noktası olmasını arzu etmiyoruz. İnşallah bu söylediğimiz şekilde bir gelişme olmaz. Biz bu konuda Türkiye olarak son derece barışçıl anlayışı muhafaza ediyoruz, edeceğiz."