Rusya'ya karşı ortak protesto

KIRIM Tatar Türkleri ve Ukraynalılar, Ruslar’ın geçtiğimiz yıl yaptığı müdahaleye karşı bir arada Rusya Başkonsolosluğu önünde protesto gösterisi düzenledi. Türkiye’de bulunan Kırım Türkleri dernekleri yaptıkları açıklamada, “Kırım Tatar Milli Meclisi’nin, milli hareketimiz ve milli liderimiz Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun yanında ve emrinde olacağız” dediler.

Rusyaya karşı ortak protesto
28 Şubat 2015 Cumartesi 17:21 tarihinde eklendi.
Galatasaray Lisesi önünde öğlen saatlerinde bir araya gelen topluluk, “Rusya’nın Kırım’ı İşgali 1’inci yılında”, “Putin Ukrayna’dan ellerini Çek”, “Putin, Savaşa Hayır”, “Rus Ayısı Putin, Kırım’dan defol” yazılı pankart ve dövizler taşıdı. 
 
Bu sırada Ukraynalılar Derneği, geçtiğimiz yıl Ruslar’ın desteği ile yaşanan müdahale sırasında çekilen fotoğraflardan bir sergi açtılar 
 
Topluluk saat 14.30’da, Türk, Kırım ve Ukrayna bayrakları açarak, “Türkiye kardeşine sahip çık, vatan, millet, Kırım”, “Kırım Putin’e mezar olacak” sloganları ile Rusya Federasyonu, İstanbul Başkonsolosluğu’na yürüdü. Bu sırada polis çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. 
 
Rusya Başkonsolosluğu önünde, Türk ve Kırım milli marşlarının okunmasından sonra, bir din görevlisi şehitler ve Türk Dünyası için dua etti. 
 
Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği İstanbul Şube Başkanı Celal İçten yaptığı açıklamada;
 
“Bugün 2014 yılında Kırım’ın silahlı Ruslar tarafından işgali ile birlikte başlayan Kırım Tatar Türkleri üzerinde baskı ve sindirme politikasının birincı yılı. Bu süre içinde, Ruslar’ın işgaline karşı çıkan batı ülkelerinin Kırım’ı unuttuğunu, Ukrayna’nın işgal edilmemiş bölgelerini kurtarıp, Rusya ve Avrupa ülkeleri arasında bir tampon devlet icat etme arayışına girdiklerini görmekteyiz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin, Kırım’daki kardeşlerine daha çok sahip çıkmasını istiyoruz. Kırım’daki kanunsuz silahlı Rus güçleri, Kırım Tatar Türkleri tarafından kurulan camilere, Kur’an kurslarına baskınlar yaparak girmiş ve manevi değerlerimize de hakaret etmeye başlamışlardır” dedi. 
 
Başkonsolosluk kapısına siyah çelenk bırakılmasıman sonra topluluk olaysız dağıldı.