Rüzgarın kral ve kraliçeleri Alaçatı'da

Çeşme'de, 7'ncisi düzenlenen Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası başladı.

Rüzgarın kral ve kraliçeleri Alaçatıda
19 Ağustos 2013 Pazartesi 22:27 tarihinde eklendi.
İlk gün yarışlarında kıyasıya mücadele yaşanırken turnuvaya 29 ülkeden 86 sporcu katıldı.
 
Pegasus Hava Yolları ana sponsorluğunda bu yıl 7. kez gerçekleştirilen Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası, İzmir'in Alaçatı beldesinde gerçekleştirilen açılış kortejiyle başladı.

Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve PWA Başkanı Jimmy Diaz'ın da katıldığı açılış kortejine ABD, Avustralya, Fransa ve İtalya başta olmak üzere Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası, katılan 20 ülkeden yarışçıda ülke bayraklarıyla Alaçatı sokaklarında müzik eşliğinde yürüdü.
 
Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası 29 ülkeden 64 erkek, 22 kadın sporcu arasındaki katılımıyla gerçekleştirilen ilk gün yarışlarında kıyasıya mücadele yaşandı. Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası'nda yarışları 24 Ağustos Cumartesi günü son erecek ya Yarışma sonunda ilk 16'ya giren yarışmacılara toplam 55 bin Euro tutarında ödül dağıtılacak.
 
Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupasıyla ilgili olarak Sportworks'un yöneticisi Kutlu Torunlar, dünya turnuvasının yapıldığı diğer ülkelere göre en çok katılımın Türkiye'de olduğuna dikkat çekerek," bu yarışların Alaçatı'da turizmi canlandırıp, oluşan talebe karşılık yatırımları artırdı" dedi.

Turnuvaya katılımda Fransız ve İtalyan sporcuların sayısının yüksek olduğunu belirten Kutlu Torunlar, "Avustralya'dan Virgin adalarına kadar dünyanın her yerinden ve her yaş grubundan sporcuları burada ağırlıyoruz. Turnuvayı eğlenceli aktivitelerle zenginleştirip dolu dolu geçmesini sağladık ve 1 hafta sürecek olan turnuvanın kapsamını gelecek yıl genişleyeceğiz" dedi.

DHA