Saakaşvili yenilgiyi kabul etti

Saakaşvili, dün yapılan parlamento seçimlerinin ilk sonuçlarına göre kendi partisinin muhalefete geçtiğini, buna karşın muhalefetteki Gürcistan Hayali koalisyonunun ise seçimin galibi göründüğünü açıkladı.

Saakaşvili yenilgiyi kabul etti
02 Ekim 2012 Salı 14:26 tarihinde eklendi.

 

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, dün yapılan parlamento seçimlerinin ilk sonuçlarına göre kendi partisinin muhalefete geçtiğini, buna karşın muhalefetteki Gürcistan Hayali koalisyonunun ise seçimin galibi göründüğünü açıkladı. 
     
Dünkü oylama işleminden sonra ilk kez konuşan ve bir televizyon kanalında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Saakaşvili, lideri olduğu Birleşik Ulusal Hareket Partisi'nin (BUHP) muhalefete düştüğünü açıklayarak, "Mücadelemize muhalefet olarak devam edeceğiz" dedi. 
     
Saakaşvili, muhalefetteki Bidzina İvanişvili liderliğindeki Gürcistan Hayali koalisyonunun görüşlerinin kendisi için kabul edilemez olduğunu ve aralarında çok büyük fikir ayrılıkları olduğunu belirterek, "Ancak demokrasi halkın çoğunluğunun verdiği karar demektir. Ve biz halkın bu kararına saygı gösteriyoruz" diye konuştu.