Saati 'ölüm vakti' 06.00'ya kurdular

Anneleri Gülseren Süngü’yü elektroşok cihazıyla bayıltıp, 26 bıçak darbesiyle öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan Şeyda P. ve B.P.’nin ifadeleri, şok cinayetin ayrıntılarını ortaya koydu.

Saati ölüm vakti 06.00ya kurdular
15 Eylül 2013 Pazar 15:22 tarihinde eklendi.
İzmir’in Aliağa İlçesi’nde, anneleri 39 yaşındaki Gülseren Süngü’yü elektroşok cihazıyla bayıltıp, 26 bıçak darbesiyle öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 19 yaşındaki Şeyda P. ve 17 yaşındaki B.P.’nin ifadeleri, şok cinayetin ayrıntılarını ortaya koydu. Kız kardeşlerin, okumalarına engel olup yaşamlarına da karıştığı için annelerinden kurtulmak için plan yapıp, 06.00’ya kurdukları saatin çalmasıyla uyandıkları, işten dönüp yatağında uyuyan annelerini ilk önce elektroşok cihazıyla bayılttıkları, ardından bıçakladıkları saptandı. Şeyda P. ve kardeşi B.P. ifadelerinde, 'ölüm vakti' için çalar saati kurduklarını söyledi.
 
Geçen cuma günü sabah erken saatte, Aliağa'ya bağlı Yeni Mahalle 525 Sokak’taki evde meydana gelen olayda, bir süre önce üçüncü eşinden boşandıktan sonra iki kızıyla birlikte yaşayan ve birahanede garsonluk yapan Gülseren Süngü’nün cesedi, minibüs şoförü olan erkek arkadaşı 27 yaşındaki Erhan Ş. tarafından bulundu. Bunun üzerine bilgilerine başvurulan Süngü’nün kızları Şeyda P. ile B.P., annelerinin sabah saatlerinde para verip "İzmir’e gezmeye gidin" dediğini ve evde bulunmadıklarını söyledi. Çelişkili ifade veren kız kardeşlerden küçük olan B.P.'nin ayağındaki kan lekesinden şüphelenen polisin ayrı ayrı yaptığı sorgu sonrasında gerçek ortaya çıktı ve annelerini kızların öldürdüğü belirlendi.
 
OKULDAN ALIP, HAYATLARINA KARIŞINCA
 
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde 2 yıllık Muhasebe Bölümü’nü kazanan Şeyda P.’nin, annesinin baskısıyla bu yıl okulunu yarım bırakıp kaydını dondurduktan sonra Aliağa’ya döndüğü, sık sık bu yüzden annesiyle kavga ettikleri belirtildi.
 
Okumasına izin verilmemesine kızan Şeyda P.’nin, olaydan kısa süre önce bu kez erkek arkadaşıyla telefonla konuşurken kendisini gören annesinin, buna da müdahale edip tartaklamasına içerlediği kaydedildi. 
 
İddiaya göre Şeyda P., kız kardeşi B.P. ile birlikte hayatlarının böyle devam edemeyeceğine karar verip annesini öldürmek için plan yaptı. 
 
SAATİ 06.00'YA KURDULAR
 
Gün boyu konuşup ne yapacaklarını planlayan kız kardeşler, gece saatlerinin alarmını, annelerinin işten dönüp derin uykuya daldığı saat olan 06.00’ya kurduktan sonra uyudu. Sabah, 06.00’ya kurdukları saatin alarmıyla uyanan Şeyda P. ve B.P. kardeşler, soğukkanlılıkla planlarını uygulamaya başladı. 
 
Yatak odasında uyuyan annelerini ilk olarak elektroşok cihazıyla bayıltan kız kardeşler, daha sonra da sırayla bıçaklayarak öldürdü. Nabzını kontrol edip annelerinin öldüğünden emin olduktan sonra ise, bu kez planını üçüncü aşamasına geçen iki kardeş, annesinin sevgilisi olan minibüs şoförü Erhan Ş.’ye yine annesinin cep telefonundan 'İbo gelecek, benden habersiz eve gelme' mesajı gönderip evden ayrıldı. Olay sonrasında, bir kafeteryada oturdukları sırada polisler kendilerine ulaştı.
 
Polisteki ifadelerinin aynısını savcıya da veren kız kardeşlerden Şeyda P., annesinin sürekli kendilerini kısıtladığını, hayatta mutluluk yüzü göstermediğini, hepsinden önemlisi ise, çok istemesine rağmen okumalarına izin vermediğini, kendi hayatına ortak ettiğini dile getirdi. 
 
Okuma şanslarının da ellerinden alınmasının ardından, bu hayattan kurtulmak için öldürmekten başka çarelerinin kalmadığına inandıklarını söyledi. 
 
KIZLARI İÇİN YATIRIM YAPACAKMIŞ
 
Gülseren Süngü’nün kızları tarafından öldürüldüğüne inanmakta güçlük çeken ve aileyi tanıyan bazı kişiler ise, onun kızları için yatırım yapmayı, işyeri satın almayı planladığını dile getirdi. 
 
Sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede tutuklanan Şeyda P. ve kardeşi B.P.'nin, konuldukları Şakran Cezaevi’nde özel odada gözetim altında tutuldukları kaydedildi.

DHA