Saatte 1 milyon dolar kazanıyor

Servetini son bir yılda üçe katlayan Avustralyalı madencilik devi HPPL Group'un sahibi Gina Rinehart, saatte 1 milyon dolar kazanıyor.

Saatte 1 milyon dolar kazanıyor
26 Mayıs 2012 Cumartesi 13:41 tarihinde eklendi, 1.214 kez okundu.

 

Avustralyalı madencilik devi HPPL Group'un sahibi Gina Rinehart, 29.7 milyar dolarlık kişisel serveti ile dünyanın en zengin kadını unvanını aldı.
 
Rinehart, 26 milyar dolarlık serveti ile 7 yıldır dünyanın en zengin kadını olan, perakendeciliğin önde gelen şirketlerinden Wal-Mart'ın varisi Christy Walton'u geride bıraktı.
 
Araştırma şirketi BRW tarafından hazırlanan rapora göre, servetini son bir yılda üçe katlayan Rinehart'ın, saatte 1 milyon dolar kazandığı belirtildi.
 
'ÇOCUKLARIMDA YETENEK YOK' 
Raporda Rinehart'ın dört çocuğundan üçüyle, şirket yönetimiyle ilgili davalık olduğuna da dikkat çekildi. Madencilik devi HPPL Group'un sahibi Rinehart, daha önce yaptığı bir açıklamada, çocuklarının şirketin yönetimi için yeterli kapasitiye sahip olmadığını belirtmişti.
 
Rinehart, "Çocuklarımdan hiç biri, şirketi yönetmek için gerekli yeteneğe, bilgiye, deneyime ve sorumluluğa sahip değil. Hızla büyüyen HPPL Grubu'nun, doğası gereği çok daha iyi bir yönetime ihtiyacı var" demişti.
 
ABORİJİNLER ONDAN ŞİKAYETÇİ 
Aborijinlerin sahip olduğu topraklarda maden işletmeleri bulunan Rinehart, bölgeye yeteri derecede yatırım yapmadığı gerekçesiyle yerli halk tarafından eleştiriliyor.