Sabancı suikasti zanlıları Türkiye'ye böyle girdi

AYDIN Söke İlçesi'nde yakalanan Özdemir Sabancı suikastının sanığı, DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın Türkiye'ye adım attığı bölgedeki ilk görüntüleri ortaya çıktı.

Sabancı suikasti zanlıları Türkiyeye böyle girdi
06 Şubat 2016 Cumartesi 00:14 tarihinde eklendi.
AYDIN Söke İlçesi'nde yakalanan Özdemir Sabancı suikastının sanığı, DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın Türkiye'ye adım attığı bölgedeki ilk görüntüleri ortaya çıktı.
 
Söke Otogarı'nda, geçen 2 Şubat sabahı yakalanan ve Aydın polisindeki işlemlerinin ardından gönderildikleri İstanbul'da tutuklanan İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın Yunanistan'dan Türkiye'ye giriş yaptığı bölge ve hareket noktalarıyla ilgili bilgiler kesinleşmeye başladı. Emniyette ve mahkemede susma hakkını kullanan Akkol ve Adıyaman'ın, yakalanana kadar neler yaptıklarının tespiti için Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ile Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerden özel bir ekip oluşturuldu.
 
Bölgedeki kamera kayıtları tek tek incelendi. Polis yazlık sitelere gidip bekçiler, inşaat işçileri, esnaf, çiftçilerle görüştü. Özel ekipler, bir balıkçının polislere sabah saatlerinde elinde gitar bulunan bir erkek ile çanta bulunan bir kadını, mültecilerin geçiş noktalarından olan Fener Koyu'ndan araziye doğru yürürken gördüğünü söylemesi üzerine bu bölgede yoğunlaşıldı. Çalışmalar sırasında bir yazlık sitenin kamerasından elde edilen görüntüler de balıkçının anlattıklarını doğruladı. Güvenlik kamerası görüntülerinden Akkol ve Adıyaman'ın arazide yaklaşık 5 kilometre yürüyerek saat 07.15 sıralarında Koca Mustafa Caddesi'ne çıktıkları belirlendi. Akkol ve Adıyaman'ın 1.5 saat sonra da Adnan Menderes Bulvarı'ndaki bir marketin önünden taksiye binerek Söke'ye gittikleri ortaya çıktı. 
 
Emniyet güçleri, aynı gün saat 02.00 sıralarında sürat teknesiyle koya geldikleri tahmin edilen Akkol ve Adıyaman'ın, burada bir süre dinlendikten sonra yola çıkmak için yürüdüklerini belirtti.
 
Güvenlik kamerası görüntülerinde Akkol ve Adıyaman'ın yanlarında sadece bir gitar kutusu ve bir çantanın bulunduğu dikkati çekerken, yakalandıklarında yanlarında bulunan ısıtıcıyı daha sonra Söke'den aldıkları ortaya çıktı.

DHA